ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα Ευρώπης για τον «Καραμανλικό» Νίκο Στέφο – Υποψήφιος με τη ΝΔ ο δημοσιογράφος

Νίκος Στέφος
Από την παρουσίαση του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι»
Αρχείου intime

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, ο Νίκος Στέφος, συγγραφέας του αποκαλυπτικού βιβλίου «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι» 

Η 4η Απριλίου είναι μία ιστορική ημέρα για τον δημοσιογράφο - συγγραφέα Νίκο Στέφο:

  • Το 2008 η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη θέτει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, γεγονός που ο Ν. Στέφος εξιστορεί στο αποκαλυπτικό βιβλίο του «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι».
  • Το 2024 ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Νίκου Στέφου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Βουκουρέστι στις… Βρυξέλλες, λοιπόν, με τον Νίκο Στέφο να έχει «γράψει» χιλιάδες «χιλιόμετρα» στο ρεπορτάζ (από το 1982) και κυρίως το πολιτικό ρεπορτάζ (περισσότερα από 20 χρόνια) στην ΕΡΤ, τον Alpha, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδας στην Κύπρο και έχει πάρει συνεντεύξεις με προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, ο Νίκος Στέφος φρόντισε να κάνει πράξη το αξίωμα που θέλει τους δημοσιογράφους «ιστορικούς του παρόντος».

Έτσι, με τη μεθοδικότητα και την επιμέλεια που χαρακτήριζε τα ρεπορτάζ του, ερεύνησε διεξοδικά και αποκάλυψε στο πρώτο βιβλίο του άγνωστες πλευρές για την ιστορική σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και το «εθνικό ΟΧΙ του Κώστα Καραμανλή», ο οποίος «αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανε…», όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το δεύτερο βιβλίο του με για ένα ακόμη ορόσημο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, το δημοψήφισμα, με τίτλο «2015 - Καύσωνας στην Αθήνα».

Στο βιβλίο καταγράφεται το παρασκήνιο γύρω από το δημοψήφισμα και την «kolotoumba», το συμβούλιο αρχηγών, την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αποκαλύπτεται και μια άγνωστη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι και τα δύο βιβλία προλογίζει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.