ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurogroup: «Μαγειρεύουν» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Eurogroup: «Μαγειρεύουν» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στη Σύνοδο του G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου στο Μεξικό, το κεντρικό θέμα των ηγετών θα είναι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα διαμορφωθεί από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχει εικόνα για τη δυναμική σχηματισμού κυβέρνησης αλλά και για τη σύνθεση της, ζητήματα που θα καθορίσουν και την ατζέντα των συζητήσεων: Με την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ να είναι πιο ζωντανή από ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση παρασκηνιακά τις τελευταίες εβδομάδες καταστρώνει έκτακτα σχέδια αντιμετώπισης της κρίσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, η τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα στην Ελλάδα καθιστά αναπόφευκτη, (ανεξαρτήτου αποτελέσματος της Κυριακής), τη συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου κάτι που επιδιώκουν σε διαφορετικό βαθμό όλα τα κόμματα ενώ ταυτόχρονα θεωρείται και από πολλούς στην Ευρώπη αναπόφευκτο αφού το πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις και αποκλίσεις.

Από εκεί και ύστερα τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι πολλά. Έως πού είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει η Ε.Ε., έως πού θα επιχειρήσουν να πιέσουν οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και πόσο γρήγορη και εύκολη θα μπορέσει τελικά να είναι η απομάκρυνση της χώρας από το κοινό νόμισμα;