ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι τo νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ

Αυτό είναι τo νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ

Το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην εκδήλωση με αφορμή την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ έχει όπως μπορείτε να διακρίνετε επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως, δηλαδή, ήταν το έμβλημα της παράταξης, το 1974.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τον νέο ήλιο με επτά αδρές και στέρεες ακτίνες «που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης».

«Αν διάλεγα επτά λέξεις θα έλεγα: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία» έδωσε τους 7 τίτλους. «Αν διάλεγα μία και μόνο λέξη θα έλεγα: Ευθύνη. Ευθύνη για το παρελθόν και το παρόν, αλλά πρωτίστως για το μέλλον»


Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα

Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία

Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου

Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη

Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης.

Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας

Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία

Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στο ξεκίνημα της ομιλίας του ανέφερε ότι η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ήταν μια «ιστορική πράξη που συμβόλιζε τη ριζοσπαστική μεταπολίτευση».

Σε αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου, σημειώνει ότι: «εισήγαγε στον ελληνικό δημόσιο βίο μία νέα διάσταση. Διαμόρφωσε ένα νέο συλλογικό υποκείμενο. Αυτό τελικά προσδιόρισε περισσότερο από κάθε άλλο τη νέα εποχή, την εποχή της Μεταπολίτευσης».

«Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη» ανέφερε «ήταν μια κραυγή για την ανάγκη αναδρομικής αποκατάστασης ιστορικών αδικιών και αποκλεισμών» λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Δικτατορίας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνά το κόμμα, λέγοντας: «Αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Αντιμέτωπο με τα βάρη του παρελθόντος, τις μεγάλες ευθύνες για τη διαχείριση του παρόντος, αλλά και με την υποχρέωση να φανταστεί και να σχεδιάσει το μέλλον».