ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ζήγρας ζητά να αποφυλακιστεί

Ο Νίκος Ζήγρας ζητά να αποφυλακιστεί

Την άμεση αποφυλάκισή του ζητά ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η υγεία του λόγω φυματίωσης στις φυλακές.

Ο Νίκος Ζήγρας επικαλείται ακόμη το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε στις αρχές και έδωσε στοιχεία για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος και επιμένει ότι αυτός ήταν ένα «αποκλειστικά εκτελεστικό όργανο, που εκτελούσε εντολές».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο σχεδιασμός, οι αποφάσεις και οι επαφές με πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ανήκαν στον συγκατηγορούμενό μου Άκη Τσοχατζόπουλο. Εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιριών και λογαριασμών, ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρίες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου» από τον πρώην υπουργό «χρησιμοποιώντας το δικό του διαβατήριο».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ζήγρας καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι, ο συνήγορος του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία «μαζί με κάποιο όργανο της ανάκρισης» και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς του, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν ανοιχθεί από τον ίδιο, αλλά εκείνος λέει ότι ανοίχθηκαν εν αγνοία του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Καταγγέλλει ότι οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση και επέμειναν στη δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει με αποτέλεσμα να λεφτά να μη γυρίσουν ποτέ στο ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για 2,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) και συγκεκριμένα στην εταιρία Νulefield. Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρίας φαίνεται ένας Βασίλειος Κουρτέλης, ο οποίος κλήθηκε προ ολίγων εβδομάδων από την ανάκριση και δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τον επίμαχο λογαριασμό ούτε γνωρίζει ότι είναι εκπρόσωπος εταιρίας!

Τα 2,2 δεσμεύτηκαν από την Ελβετία όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ενώ οι ανακριτές κ.κ Μαλλής και Σταυρόπουλος έχουν υποβάλει αίτημα δέσμευσης προς τις ελβετικές δικαστικές αρχές για το ίδιο ποσό, ωστόσο τα χρήματα αυτά μπορούν να αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο μόνο μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.