ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ζητά ο Ν. Νικoλόπουλος

Τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ζητά ο Ν. Νικoλόπουλος

Σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών καταθέτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για κυβερνητική «αφωνία» που υπάρχει γύρω από τη συγκεκριμένη ή και άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και ενδεχομένων φοροφυγάδων, αλλά και ζήτημα ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών.

«Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του τις λίστες των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών και η μηδενική μέχρι σήμερα εξέλιξη, ενισχύουν τη δυσοσμία που αποπνέει η πολιτική ζωή της χώρας», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως ο καθένας πλέον μπορεί να κάνει πολλές υποθέσεις και να μιλήσει, είτε για εκβιάσεις πολιτικών αντιπάλων από τους πρώην κυβερνώντες, είτε για διαχρονική κάλυψη ανομιών, μεγάλων ονομάτων της δημόσιας και επιχειρηματικής ζωής.

«Δεν πρέπει να μάθουμε επισήμως τα ονόματα των δημοσίων προσώπων που εμπλέκονται στις λίστες, ώστε να δούμε τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια; Μήπως με βάση αυτές τις λίστες έγιναν ή γίνονται - όπως δημόσια καταγγέλλεται - πολιτικές ή επιχειρηματικές διευθετήσεις; Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και η Βουλή;» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να έχει ήδη ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Τι υποκρύπτει η εκκωφαντική σιωπή του Πρωθυπουργού; Γιατί δεν βάζει ο ίδιος τέλος σε αυτή τη δύσοσμη υπόθεση και δεν στέλνει... πακέτο στη Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους, όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται; Γιατί, με δική του πρωτοβουλία, δεν βγάζει στο φως τις λίστες των μεγαλοκαταθετών και των παρανόμως πλουτιζόντων, Γιατί δεν μαθαίνουμε ποιός έχει την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, τον ίδιο που ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής «φωτογράφισε»; Ο κ. Σαμαράς δεν ρώτησε τον κυβερνητικό του συνέταιρο ποιον εννοούσε; Δυστυχώς, τα ερωτηματικά είναι πλέον πολύ περισσότερα και πολύ πιο σκληρά. Η κυβέρνηση εμφανίζεται, είτε ανίκανη, είτε να μην θέλει το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης!».