ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Ανάπτυξη από το 2013

Κεδίκογλου: Ανάπτυξη από το 2013

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνική οικονομίας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για ισχυρότατη ένεση ρευστότητας στην οικονομία τους επόμενους μήνες, με ανάπτυξη το 2013, υποστηρίζοντας ότι το πακέτο μέτρων βγαίνει.

«Θα αποκτήσουμε ξανά τραπεζικό σύστημα, είναι ό,τι καλύτερο, καθώς διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις» εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου. Τόνισε επίσης ότι 4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν άμεσα στην οικονομία από τα οφειλόμενα στους ιδιώτες.

«Ακόμη και αυτοί που πανηγύριζαν για αδιέξοδο στο Eurogroup και τώρα λενε δεν τρέχει τίποτα να αναγνωρίσουν την ευρωπαϊκή επιτυχία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Όπως παρατήρησε, η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού στον κόσμο, με τους εταίρους να δανείζουν φθηνότερα την Ελλάδα απ’ ό,τι δανείζονται και επιστρέφονται στη χώρα μας και τα κέρδη.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η επαναγορά των ομολόγων.

Απαντώντας εξάλλου στο ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα στο Eurogroup ανέφερε ότι «στο Eurogroup καταφέραμε να πετύχουμε το συγκερασμό αντίθετων απόψεων δεν ήμασταν απόντες. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο». «Να σταματήσουν οι κακιούλες του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολαγνεία έχει τα όρια της» πρόσθεσε.