Κρανιδιώτης: Η θητεία θα αυξηθεί – Κινδυνεύουμε από την Τουρκία!

Κρανιδιώτης: Η θητεία θα αυξηθεί – Κινδυνεύουμε από την Τουρκία!

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών άφησε το στέλεχος της ΝΔ κ. Φαήλος Κρανιδιώτης σε συνέντευξη του.

Αναφερόμενος στις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών, δήλωσε πως από τις πληροφορίες που έχει η στρατιωτική θητεία θα αυξηθεί και κατηγόρησε την ΕΕ που ζητά από την Ελλάδα να καταργήσει τη θητεία.

Ο κ. Κρανιδιώτης είπε πως δεν μπορεί ένας βουλευτής να παίρνει 6.500-7.000 ευρώ, για να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και σε κοσμικές εκδηλώσεις και στα μεσημεριανά και μετά η κυβέρνηση να απαιτεί από τον λοχαγό και τον υπολοχαγό να ζήσει με 800 ευρώ, με μετάθεση κάθε δυο χρόνια, με λυόμενα έπιπλα και πρωταθλητές στα διαζύγια.

Το στέλεχος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ζητά να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία  στην Ελλάδα, αναφερόμενος στον κίνδυνο της Τουρκίας.

«Δεν δίνουν δεκάρα για τις δικές μας ανάγκες... Δεν ξέρουν τις ιδιαιτερότητές μας αλλά υπάρχουν κι άλλοι που έχουν μια ατζέντα που θέλουν να περάσουν. Έχουμε ένα τεράστιο κίνδυνο την Τουρκία που δεν είναι ένα Βέλγιο που έκανε περιτομή... Είναι μια χώρα ισλαμοφασιστική, επεκτατική, πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει κάνει γενοκτονίες για τις οποίες ποτέ δεν έχει ζητήσει συγνώμη, είναι ένα πρωτοναζιστικό κράτος το οποίο ακόμη δεν έχει ηττηθεί στρατιωτικά».

Τέλος υποστήριξε πως από την πληροφόρηση που έχει θα αυξηθεί η θητεία στις ένοπλες δυνάμεις.