Βολές Λοβέρδου κατά Βενιζέλου

Βολές Λοβέρδου κατά Βενιζέλου

«Η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική κρίση, αν η αδράνεια της κυβέρνησης συνεχιστεί», υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής», και στην ερώτηση εάν βλέπει να μακροημερεύει η κυβέρνηση, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει πως «η κυβέρνηση θα απονομιμοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, αν συνεχίσει να μη δίνει τη μάχη κατά της ύφεσης».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η διαφωνία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έγκειται «στην έλλειψη στρατηγικής και τακτικής».

«Η έλλειψη πίστης στον αγώνα που μπορεί να δώσουν νικηφόρα οι Έλληνες για να περιορίσουν και να εξαλείψουν την ύφεση, η κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικής ηγεσίας και δημοκρατίας. Κι επιτέλους, η απόσταση ανάμεσα στα έργα και στα λόγια» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς για τη στάση που εκτιμά ότι θα κρατήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης -εάν θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ή θα ακολουθήσει τη ΡΙΚΣΣΥ- ο κ. Λοβέρδος επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας: «Αμφισβητώ και κατακρίνω τη στάση ενός πολιτικού αρχηγού που κατηγορεί και απαξιώνει τα στελέχη του. Είναι ο μόνος στην ιστορία της μεταπολιτευτικής πολιτικής».

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει εκ του πονηρού τις όποιες ανησυχίες για ανατροπή της κυβέρνησης από τον ίδιο και επαναλαμβάνει ότι δεν σκοπεύει να ανατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.