Δίωξη κατά Παπακωνσταντίνου ζητούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Δίωξη κατά Παπακωνσταντίνου ζητούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Προτείνουν να δικαστεί με τις διατάξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου και όχι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, όσον αφορά την αλλοίωση που φέρεται να προκάλεσε στη λίστα Λαγκάρντ, ζητούν τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης, μέσω σχετικής πρότασης που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης, οι ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού Οικονομικών στηρίζονται στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι είχε τόσο τη δυνατότητα όσο και το κίνητρο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, καθιστώντας έτσι τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ερευνητέα κατά το νόμο.

Παράλληλα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ζητούν τη συζήτηση της εν λόγω πρότασης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη συγκρότηση ή μη μίας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται όλες τις κατηγορίες, αντιτείνοντας πως το όλο ζήτημα συνιστά απόπειρα ενοχοποίησής του.

Στο οκτασέλιδο κείμενο που δόθηκε για να υπογράψουν οι βουλευτές περιγράφεται όλο το χρονικό της υπόθεσης με την περίφημη λίστα.

Διαβάστε το κείμενο της πρότασης για σύσταση πρανακριτικής επιτροπής:

eggrafo

proan_2

proan_3

proan_4

proan_5

proan_6

proan_7

proan_8