ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή του σεναρίου μετά τις πιέσεις

Ανατροπή του σεναρίου μετά τις πιέσεις

Τελικά 4 κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο αποφάσισε η Βουλή και... ξαφνικά συμφώνησαν όλοι! Σημαντικό ρόλο έπαιξε η δυσφορία Καραμανλή για την επιχείρηση συγκάλυψης, που αποκάλυψε το newsbomb.gr.

Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου έκαναν τελικά δεκτή την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου για τέσσερις κάλπες ανά πρόσωπο, ψηφοδέλτιο και ανά αδίκημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για σκευωρία, ενώ ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση επί της ουσίας.

Η πρόταση του Ευ. Βενιζέλου αιφνιδίασε ακόμα και το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο δεν γνώριζε ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα «άδειαζε» τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή την πρόταση Βενιζέλου για τέσσερις κάλπες, έστρεψε τα πυρά του κατά του Αντώνη Σαμαρά, αποδίδοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία να κατατεθούν επτά κάλπες στην Ολομέλεια.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί κατέθεσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για γελοιοποίηση των και εξευτελισμό των θεσμών και του Κοινοβουλίου, ενημερώνοντας ότι το κόμμα του θα μείνει σε όλες τις ψηφοφορίες.

Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη εξέλιξη έπαιξε ότι, όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, πολλοί βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αντιδρούν έντονα στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που μεθοδεύεται απ’ τους τρεις κυβερνητικούς συνεταίρους, σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, με μοναδικό στόχο τη διάσωση των Βενιζέλου και ΓΑΠ.

«Να αποκλείσουμε τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στερεί το δικαίωμα ψήφων σε δύο από τα μέλη του κοινοβουλίου τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου,» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Ναι» στην πρόταση για τέσσερις κάλπες είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καθώς και το ΚΚΕ, για την αναζήτηση της αλήθειας.

Τη συμφωνία του κόμματος με τις τέσσερις κάλπες γνωστοποίησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής-Παυλόπουλος κατά του πραξικοπήματος!