ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακαριαία παρέμβαση Πεπόνη για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Ακαριαία παρέμβαση Πεπόνη για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Μόλις σήμερα το πρωί, το newsbomb.gr καλούσε τον οικονομικό εισαγγελέα να παρέμβει ώστε να μη συντηρούνται φαινόμενα ασυδοσίας

Την ακαριαία παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν οι καταγγελίες του γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και η σχετική προτροπή του newsbomb.gr, με δημοσίευμα-παρέμβαση σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει ότι:

- αφενός, με παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, αποδεσμεύονται τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και στη συνέχεια οι αποδεσμευμένες καταθέσεις φυγαδεύονται στο εξωτερικό και,

- αφετέρου, ότι ο Γιώργος Προβόπουλος τοποθετεί ως εκκαθαριστές στις κρατικές τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ κ.λπ.), δικούς του ανθρώπους και μάλιστα συνταξιούχους, από την παλιά Εμπορική.

Η παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα ήρθε πριν περάσουν λίγες ώρες από το σχετικό δημοσίευμα του newsbomb.gr, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τόσο τα αντανακλαστικά όσο και την αταλάντευτη προσήλωση του κ. Πεπόνη στο υψίστης προτεραιότητας έργο της κάθαρσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Αναλυτικά, και σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, η αποδέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων γίνεται μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, και οι μεγαλοπαραβάτες φυγαδεύουν τα χρήματα στο εξωτερικό, όχι όμως για τους σκοπούς που δήλωσαν. Αναλυτικά, ολόκληρη η σχετική ανάρτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη σε Facebook και Twitter είχε ως εξής: «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚEΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Κ.ΠΕΠΟΝΗ ασκήστε έλεγχο στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις μεγάλοφοροπαραβατων, από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και αν διοχετεύθηκαν για τους σκοπούς που ως δικαιολογία αποδεσμεύτηκαν.

Κ.ΠΕΠΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ εισαγγελέα, ενεργοποιήστε τις διαδικασίες ελέγχου στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, ζητώντας να ελέγξετε ,αν μετά την αποδέσμευση των ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ καταθέσεων φοροπαραβατών ,με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού για τα έσοδα ,οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν δεν φυγαδεύθηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ η αν τελικά διοχετεύθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που τελικά αποδεσμεύτηκαν ΖΗΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.

1) από όλους τους διευθυντές εφοριών όλης της χώρας διατελέσαντες και νυν, αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγάλοφοροπαραβατων και αποφάσεις του υφυπουργού Mαυραγανη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις.

2) ΖΗΤΗΣΤΕ επίσης ,αφού συλλέξετε τα στοιχεία αυτά ,διασταύρωση με ΟΛΕΣ τις τράπεζες και την τράπεζα Ελλάδος ,αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατων φυγαδεύθηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

3) ΖΗΤΗΣΤΕ τέλος να ελεγχθεί αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατων από τον κ. υφυπουργό οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν Κύριε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ».

ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η δεύτερη σοβαρότατη καταγγελία του κ. Καρχιμάκη αφορά στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι «Ο κεντρικός τραπεζίτης, κ. Προβόπουλος, συνεχίζει να προκαλεί με την παρέα του από τη θητεία του στην Εμπορική τράπεζα. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχοντας την αίσθηση του ασύδοτου, του ανεξέλεγκτου και του άβατου που έχει επιβάλει στην τράπεζα Ελλάδος, συνεχίζει τις ύποπτες προκλήσεις του.

Διορίζει εκκαθαριστές στις υπό εκκαθάριση τράπεζες π.χ. ΑΤΕ, συνεταιριστικές, και τώρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μια παρέα συνταξιούχων (η παρέα της Εμπορικής) που τον ακολουθούν και τον συνεπικουρούν στα σχέδια του από τότε που υπηρέτησε στην Εμπορική τράπεζα και υπήρξε και ο βασικός χρηματοδότης των Βατοπεδινών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Αυτοί παίρνουν και τη σύνταξή τους και αμείβονται και ως εκκαθαριστές; Να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος ποιες είναι οι πρόσθετες αμοιβές της παρέας των συνταξιούχων της Εμπορικής τράπεζας που διορίζει χωρίς έλεγχο από το πουθενά εκκαθαριστές σε τράπεζες και στο ΤΤ; Το άβατο, το ασύδοτο και το ανεξέλεγκτο σε πρώτο πλάνο. Δυστυχώς ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες».

Από την πλευρά του, το newsbomb με το άρθρο-παρέμβαση, μόλις σήμερα το πρωί, καλούσε τον κ. Πεπόνη να ελέγξει τις σοβαρότατες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να παρέμβει άμεσα, ώστε να μη συντηρούνται καταστάσεις ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας.

Έτσι και έγινε, αποδεικνύοντας εκ νέου ότι ο κ. Πεπόνης είναι αποφασισμένος να πολεμήσει τα φαινόμενα αυτά από όπου κι αν προέρχονται, από όσο ψηλά κι αν εκπορεύονται.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικοί εισαγγελείς για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Μ. Καρχιμάκης: Ας σταματήσει ο εισαγγελέας τον Προβόπουλο!