ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Καρχιμάκης: Ας σταματήσει ο εισαγγελέας τον Προβόπουλο!

Μ. Καρχιμάκης: Ας σταματήσει ο εισαγγελέας τον Προβόπουλο!

Νέες, σοβαρότατες αποκαλύψεις κατά του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας έκανε πριν από λίγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Προβόπουλος τοποθετεί ως εκκαθαριστές στις κρατικές τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ κλπ), δικούς του ανθρώπους και μάλιστα συνταξιούχους, από την παλιά Εμπορική! Που είναι λίγο δύσκολο αλλά και ύποπτο εάν προσφέρουν «αμισθί» αυτή την υπηρεσία. Το ερώτημα είναι σοβαρότατο και ελπίζουμε να απαντηθεί αρμοδίως, όχι βεβαίως από τον κ. Στουρνάρα, αλλά τουλάχιστον από τον κ. Σταϊκούρα που είναι εκτός αυτών των ύποπτων διαδικασιών.

«Ο κεντρικός τραπεζίτης, κ. Προβόπουλος, συνεχίζει να προκαλεί με την παρέα του από τη θητεία του στην Εμπορική τράπεζα. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχοντας την αίσθηση του ασύδοτου, του ανεξέλεγκτου και του άβατου που έχει επιβάλει στην τράπεζα Ελλάδος, συνεχίζει τις ύποπτες προκλήσεις του.

Διορίζει εκκαθαριστές στις υπό εκκαθάριση τράπεζες π.χ. ΑΤΕ, συνεταιριστικές, και τώρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μια παρέα συνταξιούχων (η παρέα της Εμπορικής) που τον ακολουθούν και τον συνεπικουρούν στα σχέδια του από τότε που υπηρέτησε στην Εμπορική τράπεζα και υπήρξε και ο βασικός χρηματοδότης των Βατοπεδινών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Αυτοί παίρνουν και τη σύνταξή τους και αμείβονται και ως εκκαθαριστές; Να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος ποιες είναι οι πρόσθετες αμοιβές της παρέας των συνταξιούχων της Εμπορικής τράπεζας που διορίζει χωρίς έλεγχο από το πουθενά εκκαθαριστές σε τράπεζες και στο ΤΤ; Το άβατο, το ασύδοτο και το ανεξέλεγκτο σε πρώτο πλάνο. Δυστυχώς ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες.

Κύριε Πεπόνη, Οικονομικέ Εισαγγελέα έχετε χρέος, να τον ελέγξετε σε όλα όσα έχουν δει κατά διαστήματα το φως της δημοσιότητας για τον κεντρικό τραπεζίτη. Όσο δεν παρεμβαίνετε τόσο τον ενθαρρύνετε ότι τελεί σε καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας».