ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικοί εισαγγελείς για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Οικονομικοί εισαγγελείς για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σύμφωνα με τις οποίες «αποδεσμεύονται τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και στη συνέχεια οι αποδεσμευμένες καταθέσεις φυγαδεύονται στο εξωτερικό».

Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς του κ. Καρχιμάκη, η αποδέσμευση γίνεται μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, και οι μεγαλοπαραβάτες φυγαδεύουν τα χρήματα στο εξωτερικό, όχι όμως για τους σκοπούς που δήλωσαν. Αναλυτικά, ολόκληρη η ανάρτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη, όπως την καταχώρησε στα social media: «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΈΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Κ.ΠΕΠΟΝΗ ασκήστε έλεγχο στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας αν οι αποδεσμευμενες καταθέσεις μεγάλοφοροπαραβατων, από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Mαυραγανη ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και αν διοχετεύθηκαν για τους σκοπούς που ως δικαιολογία αποδεσμεύτηκαν.

Κ.ΠΕΠΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ εισαγγελέα, ενεργοποιήστε τις διαδικασίες ελέγχου στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, ζητώντας να ελέγξετε ,αν μετά την αποδέσμευση των ΤΡΑΠΕΖΙΚΏΝ καταθέσεων φοροπαραβατών ,με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού για τα έσοδα ,οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν δεν φυγαδεύθηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ η αν τελικά διοχετεύθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που τελικά αποδεσμεύτηκαν ΖΗΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.

1) από όλους τους διευθυντές εφοριών όλης της χώρας διατελέσαντες και νυν, αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγάλοφοροπαραβατων και αποφάσεις του υφυπουργού Mαυραγανη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις.

2) ΖΗΤΗΣΤΕ επίσης ,αφού συλλέξετε τα στοιχεία αυτά ,διασταύρωση με ΟΛΕΣ τις τράπεζες και την τράπεζα ελλαδος ,αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατων φυγαδεύθηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

3) ΖΗΤΗΣΤΕ τέλος να ελεγχθεί αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατων απο τον κ. υφυπουργό οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν Κύριε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ».