ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης:Κάποιοι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό έντασης και βίας

Βρούτσης:Κάποιοι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό έντασης και βίας

Σοβαρές υλικές φθορές προκλήθηκαν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το οποίο κατελήφθη το πρωί από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Μετώπου μπήκαν στο κτίριο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εισερχόμενοι ένας-ένας και δηλώνοντας στην είσοδο ότι προορισμός τους ήταν τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Φθάνοντας στον 8ο όροφο, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν τρεις γυναίκες υπάλληλοι του γραφείου. Λίγο αργότερα έφθασαν στον ίδιο χώρο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πριν από λίγο, επετράπη η είσοδος των δημοσιογράφων στον χώρο και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες των υπηρεσιών σήμανσης της ΕΛΑΣ. Η πόρτα του γραφείου του διευθυντή του υπουργού Εργασίας ήταν σπασμένη, όπως και μια ντουλάπα, με την οποία οι υπάλληλοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Ακόμη, στον ίδιο χώρο βρίσκονταν σκορπισμένοι φάκελοι και άλλα αντικείμενα.

Οι διαδηλωτές, πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν κατόρθωσαν να μπουν στο γραφείο του υπουργού, στο οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρισκόταν από το πρωί ο ίδιος. «Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την κατάληψη του υπουργικού γραφείου.

«Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν όμως ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, αναφερόμενη στο γεγονός, «καταδικάζει τη βία απ' όπου και αν προέρχεται», ενώ «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων» και χαρακτηρίζει την κατάληψη «συμβολική» και τις προσαγωγές των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, «επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος εκ μέρους της κυβέρνησης».