ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ..διδαχτούμε από την Αν. Γερμανία μας καλεί η Μέρκελ

Να ..διδαχτούμε από την Αν. Γερμανία μας καλεί η Μέρκελ

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μπορούν να διδαχθούν από την εμπειρία της Ανατολικής Γερμανίας και την οικονομική αναμόρφωση που ακολούθησε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ομιλία της σε εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων της γερμανικής περιφέρειας, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «το παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας την έχει διδάξει πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πέραν των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας μιας περιοχής».

«Όταν γίναμε μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μαζικές μεταρρυθμίσεις για να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση», φέρεται να σημείωσε η Μέρκελ σε πόλη της δυτικής Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ωστόσο ότι «αυτό ήταν αναγκαίο για να δημιουργήσουμε μια πιο σταθερή βάση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Η ίδια πρόσθεσε ότι αν και έκτοτε έχουν δοθεί πολλά κονδύλια και επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περιοχές της ανατολικής Γερμανίας, στο τέλος των μεταρρυθμίσεων αυτό που μετρά είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής εταιρείας.
Σημειώνεται, ότι η Άνγκελα Μέρκελ, υπέρμαχος των ριζικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και όχι μόνο των χωρών της ευρωζώνης, αναμένεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή που θα ετοιμάσει από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Αυτό που φαίνεται να ξεχνά όμως η Άνγκελα Μέρκελ αν και Ανατολικογερμανίδα, είναι το κλείσιμο σχεδόν όλων των βιομηχανιών της Ανατ. Γερμανίας προς όφελος της Δυτ. Γερμανίας, την εύκολη μετατροπή έτσι σε πολύ φθηνά εργατικά χέρια από τις ορδές ανέργων προς όφελος της Δυτ. Γερμανίας και βέβαια την λεηλασία του πλούτου της Ανατ. Γερμανίας από άκρατες ιδιωτικοποιήσεις έναντι «πινακίου φακής», πάλι προς όφελος της Δυτ. Γερμανίας. ...Εάν αυτά έγιναν στην ουσία σε βάρος του ίδιου του έθνους τους, μπορεί να φανταστεί κανείς την .... «φαντασία» της Μέρκελ έναντι άλλων λαών και εθνών!