ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης δεν έμεινε χωρίς δουλειά!

Ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης δεν έμεινε χωρίς δουλειά!

Προσλήφθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά... δημιουργούνται ερωτήματα

Όπως βλέπετε και στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο ο Νικόλαος Σαλαβράκος που εκλέχτηκε ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2009 με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, φρόντισε να αποκαταστήσει τον Κώστα Αϊβαλιώτη, όταν ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Έτσι ο κ. Αϊβαλιώτης μπορεί να μην επανεκλέχτηκε, όμως εξασφάλισε τον μισθό του αφού διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείου του κ. Σαλαβράκου στις Βρυξέλλες.

Όμως προκύπτουν ερωτηματικά. Όχι μόνο ηθικής τάξης που έχουν να κάνουν με την πορεία του πρώην Βουλευτή ο οποίος επί σειρά ετών υπηρετούσε σε αντίστοιχες θέσεις πριν εκλεγεί Βουλευτής επιστρέφοντας σε αυτές για να εξασφαλίσει... την επιβίωσή του.

Αλλά προκύπτουν ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με το αν τηρεί τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου: για όσους δεν γνωρίζουν τα ονόματα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του κάθε ευρωβουλευτή, όπως στην προκειμένη περίπτωση το όνομα του κ. Αϊβαλιώτη στην ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, είναι τα πρόσωπα που στελεχώνουν το προσωπικό των επιστημονικών συνεργατών του κάθε Ευρωβουλευτή στο γραφείο του στις Βρυξέλλες. Τα πρόσωπα που είναι δηλωμένα στην συγκεκριμένη λίστα επιστημονικών συνεργατών έχουν υποχρέωση να διαμένουν και να εργάζονται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Πληροφορίες όμως φέρουν τον κ. Αϊβαλιώτη να μην έχει έδρα τις Βρυξέλλες αλλά την Αθήνα, παρότι ο ίδιος όπως φαίνεται έχει προσληφθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του Ευρωβουλευτή στην βελγική πρωτεύουσα.

Να υποθέσουμε ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν εγκρίνει τέτοια φαινόμενα;