ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική

Αντώνης Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική

Ακόμα δεν έχουμε σώσει τίποτα τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας...

«Όλα αυτά είναι ένα κατόρθωμα και θα το πω ευθέως: χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα πούμε πολλά, θα προσεγγίσουμε την κοινωνία για την ακούσουμε» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η παράταξη έχει στέρεες ρίζες και γερές παραδόσεις στην κοινωνία. Γυρίζοντας πίσω, είπε ότι το Μάρτιο του 2010 η χώρα πήγαινε στο μνημόνιο ενώ η ΝΔ βαλλόταν από παντού.

Μέσα σε τρία χρόνια, μέσα στην κατάρρευση των πάντων, εμείς μείναμε όρθιοι και αποτελούμε τον άξονα για όσους θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Δύο ήταν η σταθμοί στην πορεία μας, η άρνηση να ψηφίσουμε το πρώτο μνημόνιο και η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για τα αποτελέσματα στην Ιταλία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχουν προκαλέσει τριγμούς στο καράβι της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της.

«Αυτά που περνάει η χώρα είναι δύσκολα, αλλά αυτά που θα περνούσε αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε θα ήταν πολύ χειρότερα και οδυνηρά, αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα θα ήταν όχι μόνο ανυπόφορα, θα ήταν τραγωδία.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα λιτότητας και μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών» είπε ο κ. Σαμαράς.

Συνέχισε λέγοντας ότι η παράταξη είναι μία γροθιά ενότητας και ευθύνης, τώρα πρέπει να κάνει ένα άλμα ακόμη και να πρωτοστατήσει στην ανόρθωση της πατρίδας συνέχισε ο πρωθυπουργός. Η πατρίδα είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ΑΟΖ σημείωσε ότι για να απελευθερώσουμε τους ενεργειακούς πόρους μας χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας.

Μίλησε όμως και για τα ευρωπαϊκά πράγματα λέγοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην συζήτηση για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Για την πορεία της ΝΔ προς το 9ο συνέδριο της είπε επίσης ότι «οφείλουμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα. Δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, πάμε να ανταμώσουμε, να ενώσουμε την κοινωνία.

Το συνέδριο δεν θα είναι τυπική διαδικασία. Θα πάμε εξωσυμβατικά, θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, θα συζητήσουμε θεματικές ενότητες με όλους τους τρόπους, θα συζητήσουμε για την λαθρομετανάστευση, για την δημόσια ασφάλεια. Το συνέδριο θα οδηγήσει την σκέψη και την πορεία μας. Με το συνέδριο αυτό χτίζουμε την Ελλάδα του 2020».

Αναφερόμενος στην πορεία για το 9ο συνέδριο ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη του κόμματος να αναλογιστούν πού βρέθηκε η ΝΔ το 2009 και τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν και πόσο γρήγορα κατάφερε να κρατηθεί όρθια.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Σαμαράς: Οι Έλληνες θα σταθούν στα πόδια τους