ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόππα:Να παρέμβει η ΕΕ στη ΠΓΔΜ για τη βεβήλωση του ελλ. νεκροταφείoυ

Κόππα:Να παρέμβει η ΕΕ στη ΠΓΔΜ για τη βεβήλωση του ελλ. νεκροταφείoυ

Το ζήτημα της βεβήλωσης του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ έθεσε με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.

Η Μαριλένα Κοππά ζήτησε παρέμβαση της Επιτροπής προς τις αρχές της ΠΓΔΜ προκειμένου να καταδικάσουν απερίφραστα το βανδαλισμό, να φροντίσουν για την αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών στο ελληνικό νεκροταφείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Περιστατικά όπως η πρόσφατη βεβήλωση ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), βλάπτουν σοβαρά το κλίμα εμπιστοσύνης που προσπαθούν να οικοδομήσουν στις μεταξύ τους σχέσεις η Αθήνα και τα Σκόπια και δεν συμβιβάζονται με την έννοια της καλής γειτονίας. Ερωτάται, κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν έχει λάβει γνώση του συγκεκριμένου περιστατικού και αν προτίθεται να ζητήσει από τις αρχές της ΠΓΔΜ να καταδικάσουν απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη, φροντίζοντας για την αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκατάσταση των ζημιών στο ελληνικό νεκροταφείο;».

Διαβάστε επίσης:

Διέλυσαν και βεβήλωσαν τάφους Ελλήνων στρατιωτών στα Σκόπια