ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν «δούλους» στο ΠΑΣΟΚ

Ψάχνουν «δούλους» στο ΠΑΣΟΚ

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα θέλει να επιβάλλει η Ιπποκράτους

Συμβάσεις εργασίας που ούτε η τρόικα δεν τολμά να προτείνει, επιβάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ.

Ο άνθρωπος που ως Υπουργός Οικονομικών μάτωσε με το χαράτσι της ΔΕΗ εκατομμύρια Έλληνες, καταργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος κάνοντας παράλληλα σε όσους "παπανδρεϊκούς" παραμένουν στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με όσα πήραν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, θα εργάζονται δύο ημέρες την εβδομάδα και αυτό αν υπάρχει ανάγκη καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να τους ειδοποιεί 48 ώρες νωρίτερα πως δεν τους χρειάζεται, οπότε ακόμα και οι δύο ημέρες εργασίας δεν είναι βέβαιες για όλους.

Μάλιστα, στις ατομικές συμβάσεις δεν αναγράφεται καν το ποσό που θα λαμβάνει ως ημερομίσθιο ο κάθε εργαζόμενος δείγμα της πρόθεσης για διαφορετική μεταχείριση ημετέρων του Βενιζέλου και... υπολοίπων στελεχών.

Για τους γνωρίζοντες πράγματα στην Ιπποκράτους πάντως, η κίνηση αυτή του Βενιζέλου αποβλέπει πέρα από το μάζεμα των οικονομικών του κόμματος στην ώθηση προς την έξοδο εκείνους που δεν θέλει να συνεχίσουν μιας και τους απαγορεύει να βρουν ακόμα και παράλληλη εργασία προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημα τους, το οποίο με δύο ημέρες δουλειάς θα είναι προφανώς ελάχιστο.