ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι τα έχουν βάλει με τον Κεδίκογλου...

Ποιοι τα έχουν βάλει με τον Κεδίκογλου...

Καμαρίλα κορυφής με στόχο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Διάφορα σενάρια, φήμες και ψίθυροι κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου. Τη μια παραιτείται, την άλλη δεν αντέχει, την τρίτη πηγαίνει σε καπηλειά της Χαλκίδας με ωραίες συνοδούς και δεν πληρώνει και ούτω καθεξής…

Κάποιοι πρέπει να ενοχλούνται με την παρουσία του κ. Σίμου Κεδίκογλου στη θέση που κατέχει σήμερα και πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι εκφράζει τις απόψεις του χωρίς να σκέφτεται τις ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης ή και ευρύτερα. Την ερμηνεία αυτή μας έδωσε παλιός βουλευτής της Ν.Δ. ο οποίος εξέφρασε απορία τι απέγινε το περιβόητο επικοινωνιακό επιτελείο που υποτίθεται πως θα συνεδρίαζε με επικεφαλής τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Υποτίθεται ότι αυτό το όργανο θα συνεδρίαζε κάθε πρωί στις 10 με τη συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπαδόπουλου ώστε να υπάρχει ένας συντονισμός ως προς την προώθηση της γραμμής και των θέσεων της κυβέρνησης. Κάποιοι έλεγαν μάλιστα ότι πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η λειτουργία αυτού του οργάνου, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ εξέφραζε στους δέκτες των απόψεών του σε ορισμένα ΜΜΕ αλλά και σε ιστολόγια πώς πρέπει να λειτουργεί ένα πρόσωπο που παίζει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου ή έχει τον πρώτο λόγο στην ΕΡΤ.

Εραστής της εξουσίας

Κάτι τέτοια λέει ο κ. Παπαδόπουλος γι’ αυτό μετά τον αποκαλούν «εραστή της εξουσίας» όσοι παρακολουθούν τις βαθυστόχαστες παρεμβάσεις του σε δημοσιεύματα που συνοδεύονται με φωτογραφίες στις οποίες χυμοί καρπουζιών κυλούν στο χέρι… Όταν κάποιος είναι αμετανόητα ερωτευμένος (με την πολιτική) δεν μένει σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Προωθημένη η εικασία αλλά μήπως ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί να γίνει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης; Θα έχει και χιουριστική χροιά η καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλο ένα πρόσωπο με «κληρονομικό χάρισμα» θέλει να προσφέρει σ’ αυτήν την κυβέρνηση μετά το άλλο μεγάλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, την υφυπουργό Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη…

Β.Σ.Λ.