ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδόπουλος: Βάστα Στουρνάρα

Παπαδόπουλος: Βάστα Στουρνάρα

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ εξελίσσεται σε όψιμο οπαδό του υπουργού Οικονομικών και φθάνει στο σημείο να κρίνει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή

Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι η εξουσία είναι σαν το κρασί που μεθά κάποιον και μετά δεν τον αφήνει επανέλθει.

Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει με τον εκπρόσωπο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος ξεχνά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα του και ασχολείται με αλλότριες υποθέσεις της τρέχουσας επικαιρότητας.

Το στέλεχος της τρικομματικής συγκυβέρνησης βρήκε αφορμή να σχολιάσει μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και τις δηλώσεις του εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Κώστα Καραμανλή. Δεν αντελήφθη ούτε την αναδίπλωση που έκανε ο υπουργό την Κυριακή...

Ο εκπρόσωπος που θέλησε όσο πιο βαθιά μπορούσε (στη Δεξιά) έφθασε μέχρι τα Χανιά και δεν αρνήθηκε ούτε τα γαμοπίλαφα, τελικά έμεινε με τα καρπούζια στο χέρι και τοποθετείται επί παντός επιστητού.

«Η είδηση δεν είναι ότι ο Στουρνάρας κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή. Η είδηση είναι ότι υπάρχουν ακόμα υπερασπιστές της!»,σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος ως όψιμος υποστηρικτής του κ. Στουρνάρα. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει μεταξύ τους τόση συμπάθεια ή αν ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κάνει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του.

Ο πανικός του κ. Παπαδόπουλου

Διότι το σχόλιο, όσο λακωνικό κι αν είναι, μαρτυρά πανικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να δηλώνει πανικόβλητος επειδή στο κόμμα του εξακολουθούν να υπάρχουν πρόσωπα όπως η κ. Μαρία Ρεπούση που νόμισε πως η σφαγή των Ελλήνων στην Ιωνία ήταν συνωστισμός.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ίσως να είναι πανικόβλητος για τα πραγματικά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη, τα οποία όντως ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Άλλωστε δεν ξεχνιέται η φράση που στελεχών που κρατούσαν τα προσχήματα κι αποπέμφθηκαν, όπως οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς. Οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές λένε ότι ο πρόεδρος έχει πλήρη εξουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή. Με το συμπάθειο, αλλά από κει και πέρα αρχίζει το χάος.

Ο παραλίγο (σ.σ. επί το ελληνικότερον wannabe) συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη πιθανόν να πανικοβάλλεται στην ιδέα μιας… αποστασίας εναντίον του κ. Κουβέλη εάν ο κ. Στουρνάρας στήσει το αποκαλούμενο «Ευρωδημοκρατικό Κόμμα» για λογαριασμό του κ. Κώστα Σημίτη. Από «σφήνες» στην πολιτική, δόξα να έχει ο γιαραμπί, που λένε…

Τα ασύγκριτα…

Κατά τα λοιπά, το μεγάλο πρόβλημα του κ. Παπαδόπουλου είναι η διακυβέρνηση από τον κ. Κώστα Καραμανλή. Προφανώς διότι ήταν πολύ πιο δημοκρατική από τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούν στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την κ. Φωτεινή Σκοπούλη ή τον σύζυγό της ;

Γι’ αυτό κι ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ενδεχομένως να διαισθάνεται τη στιγμή που θα αρχίσει η πλήρης κατάρρευση, όπως αυτή στο μέτωπο της Αφρικής και την ήττα στο Ελ Αλαμέιν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απ’ το οποίο διασώζεται η φράση «Βάστα Ρόμμελ». Έτσι τώρα ο εκπρόσωπος θέλει να κρυφτεί αλλά το Twitterδεν τον αφήνει, να γράψει: «Βάστα Στουρνάρα»! Βάστα και… hasta ως τη σιέστα με το καρπούζι.

Λουκιανός