ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Σαμαρά: Δώστε μας τα «κλειδιά» της κυβέρνησης

Τσίπρας σε Σαμαρά: Δώστε μας τα «κλειδιά» της κυβέρνησης

Να του παραδώσει τα «κλειδιά» της κυβέρνησης καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας παράλληλα να «παγώσει» τις αδιέξοδες συζητήσεις με την τρόικα και να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας καλεί τον κ. Σαμαρά να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο, ώστε να διερευνήσει μια νέα στρατηγική και να δημιουργηθεί ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αμφισβητήσει και θα ανατρέψει τα νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη: «Αλλιώς, νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει άμεσα εκλογές».

Όπως τονίζει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών «αντί ο πρωθυπουργός να αναλώνεται, δια μέσου του υπουργού Οικονομικών σε αστείους λεονταρισμούς προς την τρόικα, του τύπου ''βοηθήστε με, γιατί αλλιώς θα πάρει ο Τσίπρας τα κλειδιά'', θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσει έστω και την ύστατη στιγμή να αποδείξει ότι δεν έχει παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα. Ή έστω να διεκδικήσει να πάρει κάποια πίσω».

Ο κ. Τσίπρας, παράλληλα, ασκεί κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη στάση που τηρούν απέναντι στις εξελίξεις. «Οι δύο ελάσσονες εταίροι προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω, ώστε να διασώσουν τον εαυτό τους από ένα ορατό ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης. Θα τους συνιστούσαμε να εξηγηθούν καθαρά για τη στάση τους. Από τη στιγμή που επέλεξαν να στηρίξουν τον κ. Σαμαρά και το Μνημόνιο, δεν υπάρχει δυστυχώς για αυτούς δεύτερη βάρκα να πατήσουν. Επομένως το να βάζουν το πόδι τους έξω από το κυβερνητικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν δεν τους καθιστά τίποτα περισσότερο από γραφικούς και αναξιόπιστους».

«Το Μνημόνιο έχει αποτύχει εκκωφαντικά», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Και συμπληρώνει: «Το κούρεμα καταθέσεων, που μέχρι πριν από λίγο καιρό εθεωρείτο εκτός ατζέντας, είναι σήμερα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Τα χειρότερα έρχονται».