ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα γίνει η μόνη χώρα χωρίς δημόσια περιουσία

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα γίνει η μόνη χώρα χωρίς δημόσια περιουσία

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου.


«Κάθε καταστροφική σας επιλογή βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και το λαό στη δυστυχία ... ολοένα και χάνουμε πολύτιμα εργαλεία για την επιστροφή της χώρας στην αξιοπρέπεια» σημείωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Αναφέρομενος ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο για μέτρα αφαίμαξης από μια ούτως ή άλλως «αιμορραγούσα οικονομία».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τα συνεχόμενα μέτρα έχουν επιφέρει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, ενώ σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι ο προθάλαμος για να μετατραπεί η Ελλάδα στη μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν θα έχει καθόλου δημόσια περιουσία.

«Τον Ιούνη του 2012 δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία αλλά η Ελλάδα. Ο λαός μας έχασε την ευκαιρία να σταματήσει τη καταστροφή», επεσήμανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού και παιδιών που λιποθυμάνε στα σχολεία. 400 χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. 150.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ενώ σε τρία χρόνια μνημονίου καταστράφηκαν 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας...Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου και της κυβέρνησης. Τα συγχαρητήριά μας για τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά της», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Εξίσου σκληρή ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε στην ΔΗΜΑΡ αναφέροντας μεταξύ άλλων «τότε είχαμε τον ΛΑΟΣ τώρα ήρθε η ΔΗΜΑΡ».

Εστιάζοντας στον πρόεδρό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη καθώς και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προωθούμενες διατάξεις για τις 15.000 απολύσεις, υπενθυμίζοντας παλιές τους δηλώσεις, στις οποίες χαρακτήριζαν παράνομες και αντισυνταγματικές τις απολύσεις λόγω κατάργησης φορέων.

Επιπλέον, όσον αφορά στις απολύσεις και τον τρόπο που θα γίνουν υποστήριξε ότι «Θέλετε να επαναφέρετε το Δημόσιο στο καθεστώς πολιτικών φρονημάτων, τότε ήταν απαραίτητα για να μπεις τώρα για να μην βγεις. Δεν θα σας το επιτρέψουμε».