ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα αγνοήσει τα κομματικά όργανα ο ΓΑΠ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα αγνοήσει τα κομματικά όργανα ο ΓΑΠ!

Αποφάσισε να μην προσέλθει, αν τον καλέσει ο Βενιζέλος για τη διαχείριση των οικονομικών

Την απόφασή του να αγνοήσει τα όργανα του κόμματος και να μην προσέλθει για τη συζήτηση επί των οικονομικών και τη διαχείρισή τους στη διάρκεια της προεδρίας του ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε μέλη της οικογένειάς του καθώς και σε στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, αυτή η απόφαση ελήφθη ύστερα από συζητήσεις που είχε ο τέως πρωθυπουργός με έμπιστά του στελέχη. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε επίσης και ένα μέλος της οικογένεια, με το οποίο είχε μακρά συνομιλία μετά τη θυελλώδη συνάντησή του με τον Β. Βενιζέλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή του η επιλογή είναι οριστική.

Η λογική που επικράτησε στις συζητήσεις του ΓΑΠ με στελέχη του στενού κύκλου εμπιστοσύνης του ήταν ότι:

• Ο Βενιζέλος θέλει εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πάρα πολλά πολιτικά του αδιέξοδα και βρήκε ένα «εύκολο στόχο», τον Γιώργο.

• Με αυτό τον τρόπο ο ΓΑΠ χάνει ένα σοβαρό πλεονέκτημα που είχε μέχρι τώρα, δηλαδή τη μη εμπλοκή του ιδίου σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Γι' αυτό, αποφασίστηκε, θα αρνηθεί να προσέλθει σε τυχόν συνεδρίαση κομματικών οργάνων (Πολιτικό ή Εθνικό Συμβούλιο) μετά την υποβολή του πορίσματος των ελεγκτών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την διαχείρισή τους επί των ημερών του.

Άλλωστε ουσιαστικός προάγγελος των προθέσεών του ήταν η άρνησή του να παραλάβει τον φάκελο που θέλησε να του δώσει ο Βενιζέλος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, φάκελο που περιείχε ορισμένα στοιχεία για το επίμαχο ζήτημα. Με αυτό τον τρόπο έστειλε μήνυμα, ότι δεν νομιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο την όλη διαδικασία και μεθόδευση που επέλεξε ο διάδοχός του.

Επίσης είναι ενδεικτικό, ότι ένας εκ των πλέον εμπίστων του Γιώργου, ο Ν. Αθανασάκης, έχει επιλέξει τη σιωπή στα αλλεπάλληλα καλέσματα να προσέλθει προκειμένου να δώσει στοιχεία και να διευκολύνει τη σχετική έρευνα.

Απ' τη μεριά του ο Βενιζέλος δεν θα κάνει πίσω.

Αμέσως μετά την υποβολή των πορισμάτων θα συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος,προκειμένου να συζητηθεί εν εκτάσει αυτό το μείζον θέμα. Αυτό θα γίνει άσχετα με το αν τελικά θα προσέλθει ο ΓΑΠ.

Ενώ θεωρείται αναπόφευκτη και η παρέμβαση της δικαιοσύνης, στο βαθμό που ακόμα και ένα ελάχιστο μέρος απ' αυτά που έχουν διαρρεύσει αληθεύει!

Όπως επομένως έχει επισημάνει το newsbomb.gr, μέσα σε αυτό το ανεξέλεγκτα συγκρουσιακό κλίμα είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και η διάσπαση, την οποία πλέον ελάχιστοι αποκλείουν ως μια παρενέργεια των δραματικών στιγμών που βιώνει το ΠΑΣΟΚ...