ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Τσίπρας στη μάχη του… ΣΕΒ

Σαμαράς και Τσίπρας στη μάχη του… ΣΕΒ

Στο επίκεντρο οικονομική κρίση, επενδύσεις και Ανάπτυξη

Σε κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους έστω και… εξ αποστάσεως, με επίκεντρο την οικονομική κρίση.

Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στο έργο της κυβέρνησης και στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, στέλνοντας και πάλι μήνυμα για «φυγή προς τα εμπρός».

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις επενδύσεις, ενόψει και του ταξιδιού του στην Κίνα στις 15 του μήνα, τονίζοντας πως ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά σημεία της ανάκαμψης.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά είναι προγραμματισμένη για αργά το απόγευμα.

Νωρίτερα, στις 13:00 το μεσημέρι στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική ολιτική που ακολουθεί, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά πως το Μνημόνιο «δεν βγαίνει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτρευσης αναμένεται να ασκήσει κριτική και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά στο θέμα των επενδύσεων, αλλά και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων το οποίο ήδη έχει χαρακτηρίσει ως «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου που σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση, κρατώντας έτσι τις ισορροπίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα θα αναφερθεί στο ρουσφετολογικό κράτος της μεταπολίτευσης το οποίο παραμένει η μεγάλη τροχοπέδη της αλλαγής, ενώ θα ζητήσει στο σημείο αυτό να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.