ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βίκυ Σταμάτη προσφεύγει κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Βίκυ Σταμάτη προσφεύγει κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Απίστευτο θράσος από αυτούς που πλούτισαν πάνω στο δράμα του ελληνικού λαού

Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!

Η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που από κοινού κατηγορούνται για την υπόθεση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Η προσφυγή ξεκινά με ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται η κ. Σταμάτη, όπου αναφέρονται και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει μεταξύ των οποίων κι αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο κείμενο που κατέθεσε η κ. Σταμάτη επικαλείται σειρά παραβιάσεων από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης όπως την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, καθώς και τη μη δυνατότητα προσφυγής.

«Δεν προβλέπονται στην ελληνική έννομη τάξη ένδικα μέσα για να ασκήσω και να κριθεί η παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η προσφυγή.

Το καλύτερο βέβαια βρίσκεται στο τέλος της προσφυγής που αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr.

H κ. Σταμάτη δεν ζητά απλώς να αναγνωρίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την παραβίαση των δικαιωμάτων της.

Ζητά και χρήματα από το ελληνικό κράτος!!!

"...επιφυλάσσομαι να καθορίσω νομότυπα και εμπρόθεσμα το αίτημά μου για δίκαιη και εύλογη ικανοποίηση για την ζημιά που υπέστην συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποιήσεώς μου λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παραβίαση των ανωτέρω δικαιωμάτων μου καθώς και την δικαστική μου δαπάνη".

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την προσφυγή που κατέθεσε η κ. Σταμάτη μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Χειρδάρη.

Τα... συμπεράσματα δικά σας:

1
3
4
5
6
7
8
9

Κούγιας: Είμαστε αντίθετοι με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Πριν λίγη ώρα το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του είναι αντίθετοι με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς όπως αναφέρει «ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη στην κρίση του δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο δικηγόρος Βασίλειος Χειρδάρης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπέρ της εντολέως μας, Βασιλικής Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χειρδάρης υπήρξε ο προηγούμενος δικηγόρος της κας Τσοχατζοπούλου, όταν αυτή εμφανίστηκε στον Ανακριτή και εκδόθηκε το ένταλμα προσωρινής της κράτησης, και η εντολέας μας συμφώνησε με την νομική του συμβολή να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το δικηγορικό μας γραφείο , τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, είμαστε αντίθετοι με αυτή την προσφυγή, η οποία κατά την κρίση, τόσο την δική μου, όσο και των συνεργατών μου, ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει, και δηλώνουμε ότι εμάς και τη κα Τσοχατζοπούλου ενδιαφέρει μόνο η ουσιαστική κρίση του Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση, και εις τα μέλη του οποίου έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη».