ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος:Θα αποκαλώ πλέον τον Αντρίκο «λαμόγιο» μία φορά τον μήνα!

Καμμένος:Θα αποκαλώ πλέον τον Αντρίκο «λαμόγιο» μία φορά τον μήνα!

Πολιτική δικαίωση για τον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στην δικαστική διαμάχη του με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου σχετικά με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση απορρίφθηκε η πρώτη αγωγή κατά του κ.Καμμένου, και επιβλήθηκαν σε βάρος του κ.Παπανδρέου δικαστικά έξοδα ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ αποδέχθηκε εν μέρει την δεύτερη αγωγή του, και υποχρέωσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταβάλλει το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ, για «ανάρμοστους χαρακτηρισμούς» σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το ποσό αυτό επιβλήθηκε για τους χαρακτηρισμούς «λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» που έγραψε στο διαδίκτυο, ενώ απειλείται με πρόστιμο 500 ευρώ κάθε φορά που θα τους επαναλαμβάνει δημόσια. Ο ίδιος είπε μάλιστα, ότι μια φορά το μήνα θα καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου και θα αποκαλεί τον κ. Παπανδρέου με έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και θα πληρώνει 500 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου και των νομικών του συμβούλων κκ Τζούλη, και Γιολδασέα, χαρακτήρισε πολύ σημαντική ημέρα για τον ίδιο και τον αγώνα που ξεκίνησε «μετά την ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης και στην τρόικα, κάτι που έγινε με δόλο από τον Γιώργο Παπανδρέου» όπως είπε. Ο κ. Καμμένος δήλωσε πολιτικά δικαιωμένος γιατί όπως είπε, ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια «με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού» τον οποίο κατηγόρησε ότι «σήμερα ανέκρουσε πρύμναν».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα την πρόχειρη απόφαση και όχι την καθαρογραφημένη για να προλάβει, όπως είπε, στρεβλώσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δικαιοσύνη «δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων». Υποστήριξε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εμπλακεί σε εταιρεία στην Ελβετία με συνεταίρους δύο ανθρώπους που ήταν υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη είτε τώρα είτε στο παρελθόν, και ανέφερε το όνομα του κ. Μαργέλου για τον οποίο είπε ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγει το δρόμο για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης «που πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που «έστησαν» ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε επίσης ότι «η απόφαση δείχνει ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα συνεχιστεί η ποινική έρευνα». Τόνισε ακόμη ότι «η μια και μόνη εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς και ακύρωσε στη συνέχεια για να προστατεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι υποχρέωση της Βουλής να το αποφασίσει».

Μάλιστα είπε ότι θα καταθέσει στη Βουλή την απόφαση ώστε να είναι στα χέρια όλων των βουλευτών προκειμένου να ξεκινήσει μια προανακριτική επιτροπή που θα βρει «ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο» και κατέληξε λέγοντας πως «θα τους κυνηγήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την εμπλοκή τους στην παράδοση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η κ.Τζούλη η οποία είπε ότι με βάση την απόφαση, «απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του κ. Παπανδρέου και επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του κ. Καμμένου». Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε από την πλευρά του στήριξη από τους Έλληνες πολίτες για συνδρομή στοιχείων, και «από τους έντιμους, καθαρούς και κανονικούς δημοσιογράφους» ώστε να αναδειχθούν τα σημεία εκείνα που θα αποδείξουν πως και γιατί η χώρα μας ενεπλάκη στο Μνημόνιο. «Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα και με όσα όπλα έχουμε, θα κυνηγήσουμε όσους κατέστρεψαν τη χώρα» είπε ο κ. Καπερνάρος.