ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αριστερή Πρωτοβουλία»: Εισήγηση για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ!

«Αριστερή Πρωτοβουλία»:  Εισήγηση για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ!

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τον ανασχηματισμό

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την συγκρότηση της δικομματικής –πλέον- κυβέρνησης και την ανάληψη της αντιπροεδρίας απ’ τον Β. Βενιζέλο, είναι ραγδαίες.

Ιδιαίτερα ο χώρος που πρόσκειται στον Γ. Παπανδρέου «βράζει», στην κυριολεξία.

Και εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αντίδρασή του. Από άρνηση ανάληψης θέσης στη νέα κυβέρνηση (Θ. Μωραΐτης) μέχρι εισηγήσεις στον ΓΑΠ να «τα σπάσουν» και να αποχωρήσουν απ’ το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας ένα νέο κόμμα!

Παράλληλα οι διάφορες ομάδες, πρώην υπουργών καιν υφυπουργών προσκείμενων στον τέως πρωθυπουργό κάνουν διαρκείς συσκέψεις αποστασιοποίησης απ’ το κόμμα τους, ενώ διάφορες άλλες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τις επόμενες ώρες πρόκειται να συνεδριάσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η λεγόμενη «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, που έχει επικεφαλής τον άλλοτε συγκεντρωσιάρχη του Αντρέα, τον Γ. Παναγιωτακόπουλο και σ’ αυτό το σχήμα συμμετέχουν εκατοντάδες στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, κυρίως του αποκαλούμενου «ιστορικού» ή «κοινωνικού» ΠΑΣΟΚ.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί όλα τα στελέχη να βρίσκονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, η εισήγηση του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Γ. Παναγιωτακόπουλου στην ολομέλεια των στελεχών θα είναι:

Αποχώρηση απ’ το ΠΑΣΟΚ, λόγω έντονων διαφωνιών με τις επιλογές Βενιζέλου και ειδικά με την συμμετοχή στην δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά που –κατά την εκτίμησή του- ολοκληρώνουν την οριστική μετάλλαξη του Κινήματος και το υποβαθμίζουν σε… συνιστώσα της Ν.Δ. του Σαμαρά!

Μέσα στο γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί θεωρείται πολύ πιθανό, ότι η εισήγηση αυτή θα γίνει αποδεκτή.

Βέβαια ορισμένα κομματικά στελέχη εκφράζουν δυσπιστία, αν θα είναι τελικά αυτή η εισήγηση και δεν αποκλείουν να αλλάξει την ύστατη ώρα. Επικαλούνται προς τούτο, ότι δεκάδες φορές μέχρι σήμερα και επί Σημίτη αλλά και επί ΓΑΠ (την περίοδο των μνημονίων) είχε επίσης απειλήσει με αποχώρηση, αλλά πάντα έκανε πίσω…

Βέβαια τώρα το κλίμα φαίνεται συνολικά διαφορετικό.

Και σίγουρα καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει αν τελικά θα κάνει κάποια παρέμβαση κι ο ΓΑΠ…