ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή βουλευτών της ΝΔ εναντίον υπουργών για τις απολύσεις

Οργή βουλευτών της ΝΔ εναντίον υπουργών για τις απολύσεις

-Υψηλοί τόνοι στα γραφεία της Συγγρού.

-«Δεν υπάρχει σχέδιο. Θα μας εκβιάζετε συνέχεια ζητώντας και άλλες απολύσεις κα μέτρα», λένε οι Βουλευτές.

Υψηλοί τόνοι επικρατούν αυτή την ώρα στην ενημέρωση των βουλευτών της Ν.Δ για το πολυνομοσχέδιο.

Οι 4 υπουργοί που παρίστανται οι κ.κ Μητσοτάκης, Μιχελάκης, Αρβανιτόπουλος και Μαυραγάνης περνούν δύσκολες ώρες από το σφυροκόπημα των βουλευτών της Ν.Δ που δέχονται πλέον τεράστια κοινωνική πίεση για το θέμα των απολύσεων.

Την οργή του συνόλου της Κ.Ο έχει προκαλέσει η απουσία του κ. Στουρνάρα από την ενημέρωση των βουλευτών αφού ο Υπουργός Οικονομικών επέλεξε να αποφύγει τις ερωτήσεις των βουλευτών κατά τον ίδιο τρόπο που συνηθίζει να απαξιώνει τη Βουλή.

Όταν μάλιστα πληροφορήθηκαν ότι αυτή την ώρα ο κ. Στουρνάρας μιλά σε εκδήλωση της κ. Γιαννάκου, ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί για τον Υπουργό Οικονομικών.

Στη συνάντηση έχει γίνει πλέον σαφές ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική που ακολουθείται.

Το success story έχει θολώσει και πολλοί βουλευτές στις τοποθετήσεις τους είπαν ξεκάθαρα ότι ''ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Αυτό το πρόγραμμα που μας έχουν επιβάλλει δεν οδηγεί πουθενά''.

Κοινή επωδός στις τοποθετήσεις των βουλευτών είναι ότι με το θέμα των απολύσεων, η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν έχει σχέδιο και υπέκυψε για μια ακόμα φορά στις απαιτήσεις της τρόικας και στους εκβιασμούς για τη δόση.

Όταν μάλιστα οι κ.κ Μιχελάκης και Μητσοτάκης επέρριψαν ευθύνες στον προηγούμενο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανιτάκη, οι βουλευτές άφησαν αιχμές που αγγίζουν ακόμα και το Μαξίμου και αφορούν το συντονισμό της κυβέρνησης.

Έντονη αντίδραση αλλά και φόβος επικρατεί για ενδεχόμενα νέα μέτρα. Μάλιστα πολλοί βουλευτές της Ν.Δ προεξοφλούν ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει πάλι ο ίδιος εκβιασμός που θα συνδέει τη συνέχιση της χρηματοδότησης με νέα μέτρα και απολύσεις.

Το κλίμα έχει μεταφερθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου που αντιλαμβάνεται ότι το πολυνομοσχέδιο μπορεί να περάσει αλλά οποιαδήποτε άλλη ψηφοφορία για λήψη μέτρων στη Βουλή είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει.