ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήγρας: Ο Άκης έπαιρνε μαύρες σακούλες με χρήματα

Ζήγρας: Ο Άκης έπαιρνε μαύρες σακούλες με χρήματα

Ρόλο «ηθικού και φυσικού αυτουργού» στη διακίνηση μαύρου χρήματος προερχόμενο από τα εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο ο συγκατηγορούμενός του και πρώτος ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

Μετά την απολογία της λογίστριας του Ευφροσύνης Λαμπρόπουλου η οποία είπε ότι ο πρώην υπουργός βρισκόταν πίσω από το περιβόητο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ο Νίκος Ζήγρας πιστός στη γραμμή «αποκάλυψης» απολογούμενος σήμερα ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών υποστήριξε ότι «όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Άκη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα».

Αναφέρθηκε μάλιστα σε ραντεβού με «μαύρες σακούλες» που γίνονταν πάντα νυχτερινές ώρες στα γραφεία του Τσοχατζόπουλου στην Κομνα Τράκα και την Ομήρου.

«Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας», είπε ο Ζήγρας.

Τόνισε δε πως πριν ομολογήσει και αρχίσουν όλοι να τον λένε «ρουφιάνο»είχε προσπαθήσει να πείσει τον Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει. Το έκανε αυτό ακόμα και μέσα στη φυλακή εισπράττοντας κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του. Μετά άρχισε όπως είπε να φοβάται για τη ζωή του, ενώ και τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη έχουν δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά και στον ρόλο άλλων προσώπων που ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με τη ροή μαύρου χρήματος. Μεταξύ αυτών είναι ο καταζητούμενος Φουαντ Αλ Ζαγιαντ, ο εκζητούμενος πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδη αλλά και ο συγκατηγορούμενός του Γιάννης Σμπώκος.