ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακομίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για να μειώσει έξοδα

Μετακομίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για να μειώσει έξοδα

Τα έξοδα του Υπουργείου Εσωτερικών προσπαθεί να συμμαζέψει ο Υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, καθώς το εν λόγω Υπουργείο είναι ανάμεσα σε εκείνα που δεν έχουν πιάσει τους απαιτούμενους στόχους στις δαπάνες.

Μία από τις επόμενες κινήσεις του αναμένεται να είναι η μετακόμιση από το κεντρικό κτίριο της οδού Σταδίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, του οποίου το ενοίκιο κρίνεται πλέον υπέρογκο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες του στεγάζονται συνολικά σε δέκα κτίρια, τα ενοίκια των οποίων αγγίζουν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μετεστεγαστεί το κτίριο σε κάποιο δημόσιο κτίσμα, όπου δε θα χρειάζονται να δαπανώνται ενοίκια και παράλληλα θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας ώστε να μειωθούν τα έξοδα. Το ζήτημα πάντως αναμένεται να συναντήσει τις αντιρρήσεις των εργαζομένων και για το σκοπό αυτό αναμένεται να υπάρξει συνεργασία μαζί τους για να βρεθεί λύση. Μέχρι στιγμής πάντως, έχουν ήδη εντοπιστεί δύο υποψήφια κτίρια, ένα στη Νέα Ιωνία και άλλο ένα στο Κέντρο.