ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: «Έξωθεν παρεμβάσεις στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ»

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: «Έξωθεν παρεμβάσεις στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ»

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η απαλλαγή των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ που διώκονται για κακουργήματα οφείλεται σε έξωθεν παρεμβάσεις, που δεν θέλουν τη λεπτομερή και σφαιρική διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μεγάλου δημοψηφίσματος του newsbomb.gr.

Περισσότεροι από 4.500 πολίτες πήραν μέρος στο δημοψήφισμα και απάντησαν στο ερώτημα: «Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ολοκληρώθηκε με την απαλλαγή των βασικών κατηγορουμένων που διώκονται για κακουργήματα. Ποια είναι η γνώμη σας»;

Το 71.38% (3279) των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις, που δεν θέλουν τη λεπτομερή και σφαιρική διερεύνηση της υπόθεσης.

Το 24.05% (1105) των πολιτών πιστεύει ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν γιατί ήταν απλά οι «εντολοδόχοι» και πως άλλοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Μόλις το 3.48% (160) των πολιτών απάντησε ότι ορθώς απαλλάχθηκαν αφού δεν υπήρξαν ενδείξεις.

Και τέλος το 1.09% (50) των πολιτών δεν εξέφρασε άποψη για το εν λόγω ζήτημα.

pita

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Την ίδια ώρα είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Μετά την καταγγελία - βόμβα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλου για την υπόθεση και την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, η αντίδραση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν άμεση και πυροδοτεί νέες εξελίξεις στο θέμα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία και συγκεκριμένα ο ακέραιος αντεισαγγελέας κ. Κολιοκώστας διέταξε με διπλή διαβίβαση τα ακόλουθα:

1. Την παρέμβαση της εισαγγελίας εφετών για την ουσία της υπόθεσης. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που αφορά όλη την διαχείριση του σκανδάλου το οποίο επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί».

2. Στέλνει τις καταγγελίες για την ανακρίτρια στην δικαστική επιθεώρηση!

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του ΔΣΑ που ζήτησε να διαλευκανθεί ο ρόλος της 5ης Ειδικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωής Γεωργαντά ότι η ανακρίτρια της είχε ζητήσει να βρεθούν στο σπίτι της.

Η πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά την παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, κρατήθηκε ψηλά στην επικαιρότητα μόνο από το newsbomb.gr το οποίο με συνεχή και αναλυτικά ρεπορτάζ τόνιζε ότι η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου δεν πρέπει να κλείσει.

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ όχι μόνο στοίχισε στον Ελληνικό λαό 6 δισ. από τα οριζόντια μέτρα που εξαθλίωσαν την κοινωνία, αλλά η διαλεύκανση του είναι το εφαλτήριο ουσιαστικής εξόδου από την κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Επιστολή – βόμβα του ΔΣΑ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;

Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ

Απαλλάσσονται κατηγορούμενοι της ΕΛΣΤΑΤ που διώκονται για κακουργήματα

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ