ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

-Μεγάλη δικαίωση για το newsbomb.grπου κράτησε ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα την ώρα που κάποιοι επιχείρησαν να το «κουκουλώσουν».

-Στη δικαστική επιθεώρηση η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Μετά την καταγγελία - βόμβα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλου για την υπόθεση και την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, η αντίδραση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν άμεση και πυροδοτεί νέες εξελίξεις στο θέμα.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο η εισαγγελία και συγκεκριμένα ο ακέραιος αντεισαγγελέας κ. Κολιοκώστας διέταξε με διπλή διαβίβαση τα ακόλουθα:

1. Την παρέμβαση της εισαγγελίας εφετών για την ουσία της υπόθεσης. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που αφορά όλη την διαχείριση του σκανδάλου το οποίο επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί».

2. Στέλνει τις καταγγελίες για την ανακρίτρια στην δικαστική επιθεώρηση!

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του ΔΣΑ που ζήτησε να διαλευκανθεί ο ρόλος της 5ης Ειδικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωής Γεωργαντά ότι η ανακρίτρια της είχε ζητήσει να βρεθούν στο σπίτι της.

Η πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά την παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, κρατήθηκε ψηλά στην επικαιρότητα μόνο από το newsbomb.gr το οποίο με συνεχή και αναλυτικά ρεπορτάζ τόνιζε ότι η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου δεν πρέπει να κλείσει.

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ όχι μόνο στοίχισε στον Ελληνικό λαό 6 δισ. από τα οριζόντια μέτρα που εξαθλίωσαν την κοινωνία, αλλά η διαλεύκανση του είναι το εφαλτήριο ουσιαστικής εξόδου από την κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή – βόμβα του ΔΣΑ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;

Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοψήφισμα newsbomb για την απαλλαγή των κατηγορουμένων της ΕΛΣΤΑΤ

Απαλλάσσονται κατηγορούμενοι της ΕΛΣΤΑΤ που διώκονται για κακουργήματα

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ