ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Απολύτως προστατευμένη η πρώτη κατοικία ευαίσθητων ομάδων

Κεδίκογλου: Απολύτως προστατευμένη η πρώτη κατοικία ευαίσθητων ομάδων

«Η πρώτη κατοικία των ευαίσθητων ομάδων είναι απολύτως προστατευμένη», διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι από την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν θα πληγούν τα φτωχά νοικοκυριά.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι οι μόνοι που έχουν λόγο ανησυχίας είναι όσοι εκμεταλλεύτηκαν την υφιστάμενη κατάσταση και ενώ μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους δεν ανταποκρινόντουσαν.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχουν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών που δείχνουν ότι «υπάρχουν δανειολήπτες, οι οποίοι ενώ έχουν καταθέσεις, που ξεπερνούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών, δεν ανταποκρίνονται, καλυπτόμενοι πίσω από την καθολική αναστολή των πλειστηριασμών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα στοιχεία αυτά θα παρουσιαστούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση είναι κατηγορηματικοί στο ότι, «όσοι έχουν πληγεί από την κρίση αποδεδειγμένα, σε βαθμό που να μην μπορούν να ανταποκριθούν, θα προστατευθούν πλήρως».