ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Μπακογιάννη για τη φορολογική πολιτική

Αιχμές Μπακογιάννη για τη φορολογική πολιτική

«Θα δώσουμε τη μάχη εδώ και στο εξωτερικό για να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Αιχμές για τη φορολογική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση άφησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή η πολιτική έχει επιβληθεί έξωθεν.

«Σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης» δήλωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΪ, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

«Αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα με το φόρο των ακινήτων είναι μία τρέλα», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε ότι κακώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε να διαψεύσει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Θα δώσουμε τη μάχη εδώ και στο εξωτερικό για να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης», δήλωσε η κ.Μπακογιάννη, προσθέτοντας: «Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα.»

«Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια», σημείωσε άλλωστε με νόημα η κ.Μπακογιάννη, δηλώνοντας πως στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι «μουγκή».