ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σαμαρά-Βενιζέλου στο παρασκήνιο για τις εκλογές

Κόντρα Σαμαρά-Βενιζέλου στο παρασκήνιο για τις εκλογές

Αντιδρά ο Βενιζέλος στα σενάρια εκλογών

Αιφνιδιασμένος δείχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα σενάρια που σύμφωνα με πληροφορίες κυοφορούνται από Σαμαρά και Δένδια- όπως σας αποκαλύψαμε εδώ για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες με το πρόσχημα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό.

Όσο ο Σαμαράς προχωρά βήματα πιο κοντά προς την απόφαση να πάει σε πρόωρες εκλογές, πιστεύοντας ότι θα καρπωθεί πολιτικά από την εικόνα των Χρυσαυγιτών με τις χειροπέδες, τόσο τρέμει το «φυλλοκάρδι» του Ευάγγελου Βενιζέλου! Στο αν πρέπει να πάει η όχι η κυβέρνηση σε πρόωρες κάλπες, εστιάζεται η πρώτη υπόγεια κόντρα μεταξύ του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο Βενιζέλος είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από την σκέψη και μόνο να προσφύγει ο Σαμαράς σε πρόωρες εκλογές.

Θεωρεί πως μία τέτοια κίνηση του Πρωθυπουργού θα ισοδυναμούσε με πολιτική «προδοσία» προς τον κυβερνητικό του εταίρο, δεδομένου ότι η συμφωνία και των δύο εδραζόταν μέχρι σήμερα στην κοινή σύμπλευση τους ότι «οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία».

Ο Βενιζέλος όμως αισθάνεται ότι «κάτι έχει χαλάσει στην συμφωνία», βλέποντας να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν μάλιστα τον Σαμαρά πώς μία τέτοια κίνηση από μέρους του ισοδυναμεί με «πολιτικό καιροσκοπισμό». Και φυσικά στο ΠΑΣΟΚ έχουν λόγο να ανησυχούν σοβαρά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς το κόμμα του κ. Βενιζέλου φλερτάρει με το όριο εισόδου ή μη στη Βουλή και προφανώς μία εκλογική αναμέτρηση την δεδομένη στιγμή υπό την πίεση του δικομματισμού θα σημάνει το «πολιτικό λιντσάρισμα» του ΠΑΣΟΚ.

Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Δένδια δεν δίνουν προφανώς «δεκάρα» για το πολιτικό μέλλον του κ. Βενιζέλου, καθώς αν θεωρήσουν ότι η συγκυρία βοηθάει για πρόωρες εκλογές, οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα υπάρχει λόγος να μην επιχειρηθούν τελικά κατά τα μέσα Νοέμβρη...

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο πρόωρων εκλογών επί τάπητος μεταξύ Σαμαρά - Δένδια