ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκαν τα τανκς και τα… «μαχαίρια» σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Βγήκαν τα τανκς και τα… «μαχαίρια» σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Ανάκληση της απόφασης ζητά η Χαρ. Τρικούπη προκαλώντας ρωγμές στην κυβερνητική συνοχή.

Σε… θέσεις μάχης βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συμμετάσχουν και τα άρματα μάχης στη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μηχανοκίνητα τμήματα αποσύρθηκαν από τις παρελάσεις πριν τρία χρόνια επί Ευ. Βενιζέλου. Τώρα το ΓΕΕΘΑ εισηγήθηκε να μετέχουν ξανά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Εισήγηση, που έγινε δεκτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του που στρεφόταν ευθέως εναντίον του υπουργού Άμυνας, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης, με αποτέλεσμα να απαντήσει η ΝΔ και να ξεσπάσει ενδοκυβερνητική κόντρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ωστόσο, πριν εκδώσει τη σχετική απόφαση είχε την πλήρη συμφωνία του Μεγάρου Μαξίμου, αφού στόχος ήταν να αφαιρεθεί έδαφος από τη «Χρυσή Αυγή» και να «τονωθεί το φρόνημα των Ελλήνων».

Τι κρύβεται πίσω από τα τανκς

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή των τανκς στις παρελάσεις και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, πυροδότησε πολλές συζητήσεις και έφερε στην επιφάνεια την δύσκολη συνύπαρξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Η ασυνεννοησία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με τη Χαριλάου Τρικούπη να αντιδρά έντονα στις αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς να ερωτάται.

Παράλληλα, το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου επιχειρεί να ξεκαθαρίσει μετά από πολύ καιρό τις ιδεολογικές διαφορές που τονίζει πως έχει σε σχέση με τη ΝΔ. Ήδη ο Ευ. Βενιζέλος, μέσα σε διάστημα 3 ημερών έχει διαφωνήσει με τον Α. Σαμαρά. Αρχικά την Παρασκευή για το θέμα των δύο άκρων και ακολούθησε η κριτική για την επιστροφή των τανκς στις παρελάσεις.

Η στρατηγική αυτή θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται να εντείνει τις ρωγμές στην κυβερνητική συνοχή.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφουν τα τανκς στους δρόμους …για τις παρελάσεις!

Νομοθετικές πρωτοβουλίες ΥΕΘΑ για αύξηση αποτρεπτικής ισχύος των Ε.Δ.