ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Στη ΝΔ υπάρχει ισχυρός πυρήνας εκτροπής…

Χρυσοβελώνη: Στη ΝΔ υπάρχει ισχυρός πυρήνας εκτροπής…

Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την τροπολογία του κ. Μιχελάκη, σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.

«Μόνο ευρύτατα δημοκρατικές διαδικασίες δημιουργούν την αναγκαία συναίνεση». «Σχετικά με την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη για την αναστολή χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πως θα πρέπει να εξασφαλιστούν τρεις προϋποθέσεις.

Η αναστολή της χρηματοδότησης να γίνεται με απόφαση της Βουλής με πλειοψηφία 180 Βουλευτών, να αφορά αποκλειστικά την περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης και να έχει προηγηθεί η έκδοση τουλάχιστον παραπεμπτικού βουλεύματος από τη Δικαιοσύνη.

Αυτές οι τρεις δικλείδες σωρευτικά μπορούν να διασφαλίσουν όχι μόνο τη στέρεη από πλευράς δικαίου νομιμοποιητική βάση λήψης ενός τόσο ακραίου μέτρου, αλλά κυρίως μας βοηθούν να αποφύγουμε την πιθανότητα κομματικής μεροληψίας που ενυπάρχει σε κάθε κυβερνητική απόφαση, αφού έτσι θα εξασφαλίζεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Επίσης, ξεκαθαρίζουμε ότι αρνούμαστε τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον την επιχειρηθείσα από τον υπουργό συσχέτιση πολιτικών κομμάτων με αδικήματα, όπως η κατασκοπεία, η τρομοκρατία ή η εσχάτη προδοσία. Πρόκειται για εξωφρενικές και επικίνδυνες σκέψεις που πηγαίνουν την Ελλάδα του 2013 πίσω στο 1949.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνη η διατύπωση παρόμοιων προτάσεων δείχνει ότι δυστυχώς στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας εκτροπής, ο οποίος ψάχνει μέσα στη Βουλή για κατασκόπους και τρομοκράτες».

Διαβάστε επίσης:

«Στόχος της τροπολογίας για την Χ.Α. η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση»