ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: «Όχι» σε ένα 3ο Μνημόνιο

Παπαμιμίκος: «Όχι» σε ένα 3ο Μνημόνιο

Τι είπε ο Γραμματέας της ΝΔ για την οικονομία, τη Χρυσή Αυγή και τη θεωρία των δύο άκρων.

Την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο του 3ου Μνημονίου εκφράζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε συνέντευξή του στη “Real News”, ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τονίζει ότι «δεν μπορούμε να συζητάμε για 3ο Μνημόνιο, την ώρα που η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της».

Ο κ. Παπαμιμίκος αφήνει αιχμές κατά των δανειστών επισημαίνοντας πως οφείλουν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, τη στιγμή μάλιστα που Αθήνα έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο στις δικές της.

Σημειώνει ωστόσο πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τόσο στις δομές τους κράτους και της οικονομίας, όσο και στην αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει αυτή την ώρα Έλληνας που να θέλει εκλογές, υπογραμμίζοντας πως το σημαντικότερο αυτή την περίοδο είναι η διασφάλιση της σταθερότητας.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παπαμιμίκος σημειώνει πως το θέμα με το εθνικιστικό κόμμα δεν έχει τελειώσει. «Το ποινικό κομμάτι είναι υπόθεση των Αρχών, της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που οδήγησαν τους συμπολίτες μας να στραφούν σε ένα τέτοιο μόρφωμα».

Αναφορικά με τη θεωρία των δύο άκρων ο Γραμματέας τονίζει πως για τη ΝΔ δεν υπάρχει καμία θεωρία. «Εμείς καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Άλλοι διακινούν τη θεωρία της καλής και της κακής βίας», επισημαίνει με νόημα. Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ορισμένοι ταυτίζουν τη Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαμιμίκος ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν ταυτίζει κανέναν πολιτικό χώρο με κανέναν άλλο. «Όταν ακούγονται όμως ακραίες φωνές είναι υποχρέωσή μας να ασκούμε πίεση για την καταδίκη και την απομόνωσή τους.