ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δικογραφίες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Νέες δικογραφίες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Ένα προς ένα μελετούν τα στοιχεία που περιέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής οι δύο εφέτες –ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου προκειμένου να «χτίσουν» τα νέα κατηγορητήρια για βουλευτές και μέλη της οργάνωσης τα ονόματα των οποίων δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των κατηγορουμένων.

Όπως όλα δείχνουν το κατηγορητήριο για την υπόθεση θα είναι διευρυμένο και ως προς τον αριθμό των προσώπων και ως προς τον αριθμό των αδικημάτων. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου διαβίβασε τρεις νέες υποθέσεις που αφορούν σε επιθέσεις εναντίον καταυλισμών Ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013 και σε σπίτι Πακιστανού στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί 8 άτομα από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα τα άτομα αυτά φέρονται να συμμετείχαν και στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2012 στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Εκτός από τις παραπάνω δικογραφίες αναμένεται να διαβιβαστούν στις εφέτες ανακρίτριες και αυτές του Πειραιά και του Περάματος σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά και τις επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, με λοστούς και καδρόνια τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με μια ακόμη δικογραφία από το Βόλο, όπου είχαν σημειωθεί εκρήξεις. Κι' αυτό διότι οι ενέργειες αυτές -όπως εκτιμούν οι αρχές- είναι πολύ πιθανόν να συνδέονται με την «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα -όπως όλα δείχνουν- έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος και για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή τους οποίους ενέπλεξαν στην «εγκληματική δράση» της οργάνωσης προστατευόμενοι μάρτυρες και για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία.

Για την περίπτωση των τριών οι εφέτες ανακρίτριες μαζί με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο θα αποφασίσουν για το ποιά από τις δύο δικονομικές δυνατότητες θα επιλέξουν: δηλαδή εάν θα τους καλέσουν σε απολογία στέλνοντάς τους κλήσεις ή θα εκδώσουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.

Μετά την απολογία των τριών βουλευτών θα αποφασίσουν για το αν οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ελεύθεροι, αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή αν θα οδηγηθούν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί οπού βρίσκονται ήδη ο γ.γ της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας , που αναμένεται να είναι πολύμηνη, θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος με το οποίο τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών θα αποφαίνονται για το ποιοί τελικά κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη για ποιά αδικήματα.

Διαβάστε επίσης:
Χ.Α.:Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά-«Απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων» (vid)

Νέα αιτήματα από Άρειο Πάγο για άρση ασυλίας των Κασιδιάρη-Κουκούτση

Η συνέντευξη τύπου της Χ.Α. για τις διώξεις σε βάρος τους

Τέλος στην κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής