ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος!

Πάγκαλος: Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος!

Διευκρινίσεις μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς» έδωσε σήμερα o Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Έχει πετύχει πολλά η ΕΥΠ. Κι άλλα που δεν μπορώ να τα πω» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε: «Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος».

Ο πρώην υπουργός αποθέωσε το έργο της ΕΥΠ, λέγοντας ότι την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε «παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους Αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα». Πρόσθεσε δε ότι οι παρακολουθήσεις των δύο Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Άγκυρα αφορούσαν την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Απαντώντας στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε, ο κ. Πάγκαλος έθεσε δύο ερωτήματα: «Γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα» και «Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς;»

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε επίσης ότι «η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι».

«Παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε», είπε, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν ανοιχτά δύο σημαντικά εθνικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος», ανέφερε ο πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όσα λέει σήμερα είχαν γραφτεί πριν από 15 χρόνια στον τύπο.

Τέλος, όσον αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι οι «δηλητηριοδέστερες και εμπαθέστερες κριτικές» εναντίον του έγιναν από στελέχη του Κινήματος και εκτίμησε ότι «προφανώς υπάρχει κάποια γραμμή».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι του ζητήθηκε να πει πως επρόκειτο για μια χιουμοριστική δήλωση και εκείνος απάντησε πως δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί και πως όσα δήλωσε «τα ξέρουν πάρα πολλοί».

«Τους είπα ότι εγώ δεν θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ έχει καμιά ευθύνη για αυτά που λέω εγώ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν νιώθει πικρία για τη στάση των «συντρόφων» του απάντησε: «Μπορώ να αγαπάω αυτούς που με μισούν;».

Διαβάστε επίσης:

Οργισμένος ο Παπούλιας με τον Πάγκαλο!

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Πάγκαλου γύρω από τις παρακολουθήσεις

Badische Zeitung: «Ο Πάγκαλος φέρνει την Αθήνα σε δύσκολη θέση»