ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένος ο Παπούλιας με τον Πάγκαλο!

Οργισμένος ο Παπούλιας με τον Πάγκαλο!

Με όσα είπε για παρακολουθήσεις των αμερικανών εξέθεσε και τον Πρόεδρο!

Δεν πίστευε τα όσα άκουσε από στενό του συνεργάτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας για τα λεχθέντα απ’ τον Θ. Πάγκαλο περί παρακολουθήσεων των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα πριν είκοσι χρόνια!

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν, ότι μόλις ο Πρόεδρος ενημερώθηκε γι’ αυτές τις «αποκαλύψεις» του τέως υπουργού έδειξε όχι μόνο έκπληξη και ταραχή, αλλά και οργή, οργή που μετέφερε στους στενούς συνεργάτες του.

Και αυτή η έντονη αντίδρασή του οφείλεται στην διαπίστωση της μέγιστης ανευθυνότητας του Πάγκαλου, ο οποίος μετέτρεψε την Ελλάδα από θύμα κέντρων παρακολουθήσεων σε θύτη και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αλλά και σε κάτι άλλο, που τον αφορά προσωπικά:

  • Με τη γνωστή, μνημείο επικινδυνότητας και ανευθυνότητας δήλωσή του ο Πάγκαλος στην ουσία εκθέτει και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Συγκεκριμένα ο τέως υπουργός είπε, ότι το τυχόν αδίκημα της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συνομιλιών των πρέσβεων των ΗΠΑ έχει παραγραφεί επειδή έχει παρέλθει εικοσαετία απ’ την διάπραξή του.

Αυτό σημαίνει ότι αναφέρεται στην περίοδο του 1993, όταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην εξουσία και ο Θ. Πάγκαλος ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Όμως την περίοδο εκείνη υπουργός ήταν ο Κάρ. Παπούλιας, ο οποίος μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είχε πολλές διαφωνίες για χειρισμούς θεμάτων εξωτερικής πολιτικής τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Θ. Πάγκαλο, όσο και με τον υφυπουργό Γ. Παπανδρέου!

Στην ουσία δηλαδή ο Πάγκαλος εξέθεσε και έβγαλε –κυριολεκτικά- στη σέντρα και τον τότε υπουργό και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια!

Και η οργισμένη αντίδραση του Προέδρου δεν είχε να κάνει με την αμαύρωση της προσωπικής του εικόνας, όπως τόνισε στους στενούς συνεργάτες του, αλλά με την διαπίστωση ότι εκτίθεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Αυτό είναι το πρόβλημα», υπογράμμισε.

Ένα πρόβλημα, προσθέτουμε εμείς, που δεν υπολόγισε ο Πάγκαλος, ο οποίος άλλωστε ρέπει σε πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς…

Διαβάστε επίσης:

Το χρονικό των πολιτικών παρακολουθήσεων

«Οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν την Ευρώπη στα παιχνίδια κατασκοπείας»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Πάγκαλου γύρω από τις παρακολουθήσεις

Όταν ο κ. Θ. Πάγκαλος ανοίγει το «καπάκι»

Τα Ίμια, ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι Αμερικανοί

Ρoή Ειδήσεων