ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Πατριανάκου: Υπονομεύεται τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας

Φ. Πατριανάκου: Υπονομεύεται τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας

Για υπονόμευση της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας και του λαού έκανε λόγο στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πατριανάκου.

«Αυτή την ώρα που οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με την Ελλάδα για πρώτη φορά σε πλεονεκτική θέση, γιατί έχει πλεόνασμα και έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αναρωτιέται ο λαός γιατί επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής».

Η κ. Πατριανάκου τόνισε πως «αποτελεί πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα το τέλος μίας ανομίας να αποτελεί αίτιο για τον ΣΥΡΙΖΑ για να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ταλαιπωρείται τι θα κάνει με το μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε: «ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε σε μία θέση: ότι θα καταργηθεί άμεσα το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση. Ξεχνά όμως ότι την έχει καταγγείλει και ότι η σύμβαση υφίσταται μόνο αν η Ελλάδα συμμορφώνεται με το μνημόνιο».

Η κ. Πατριανάκου αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Π. Λαφαζάνη, τον οποίο ρώτησε «με ποιον συμφωνεί: με το αριστερό ρεύμα ή με τον πρόεδρό του;». Υπενθύμισε ακόμη και τις διαφωνίες του Μ. Γλέζου που έκανε λόγο για «μαντρί» και σχολίασε δηκτικά: «είναι η πρώτη φορά που η πρόταση δυσπιστίας χρησιμοποιείται από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το ίδιο του το κόμμα».

«Προσπαθείτε να κρύψετε από το λαό ότι δεν έχετε πρόταση. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι», είπε η βουλευτής της ΝΔ κάνοντας λόγο για «αριστερόστροφο λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πολιτική σας πρόταση είναι πρόταση μηδενικής διεξόδου από την κρίση» τόνισε και εκτίμησε ότι «συσπειρώνετε τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν σταθερότητα». «Η κυβέρνηση παρά την πισώπλατη μαχαιριά την ώρα της διαπραγμάτευσης, θα βγει τελικά ενισχυμένη», κατέληξε.