ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σπάει η ομερτά στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Σπάει η ομερτά στο Δημόσιο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με την τρόικα.

Για πρόοδο στην προσπάθεια απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο, «η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς», έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Βήμα 99,5.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες και δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε πως ο Γιάννης Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία και διαβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει. Επίσης, θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό.

«Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας, χαρακτηρίζοντάς την «μια πρώτη δικαίωση της νομιμότητας των πράξεών μας».

Για την τρέχουσα αξιολόγηση, είπε πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με την τρόικα.