ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η φιλική συμμετοχή ΓΑΠ στη Βουλή και η κριτική στο… Mega!

Η φιλική συμμετοχή ΓΑΠ στη Βουλή και η κριτική στο… Mega!

Τι λένε ή μάλλον τι δεν λένε στη Βουλή για τον Γιώργο Παπανδρέου και τη φημολογούμενη «επιστροφή» του δεν μπορείτε να φανταστείτε...

Η συμμετοχή του κ. Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή ψηφοφορία για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας έκανε κάποιους από το «γαλάζιο» στρατόπεδο να κάνουν το σταυρό τους.

Κάποιοι άλλοι από τους κριτές του κ. Ευ. Βενιζέλου έλεγαν φωναχτά την «ευχή» ότι (τάχα) έρχεται. Πιο έξυπνη η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις άκουσαν την εκφώνηση που έκανε ο κ. Δάνης Τζαμτζής για τον κ. Παπανδρέου άρχισαν να φωνάζουν: "Amber alert"...

Όπως και να γίνει η επανεμφάνιση του «Μεγάλου Στοχαστή» έρχεται να συμπληρώσει και μια δήλωση που έκανε, με την οποία τα «έχωσε» στο Mega (σ.σ. δεν ξέρουμε πόσοι φούρνοι γκρεμίστηκαν!) για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Χοσέ Θαπατέρο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Νικολά Σαρκοζί «στόλισε» τον κ. Παπανδρέου.

«Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεων σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία. Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου.

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζει: «Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν δήθεν τα συμφέροντα των πολιτών και να επιχειρούν να αποφύγουν πάση θυσία την επιλογή τους, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Εκτίθενται».

Μέχρι και ο «διάβολος» θα απορούσε με τέτοιο συλλογισμό...

benigap

Πώς «έστειλε» τον Βενιζέλο

Κατά τη σύνοδο των G20 στις Κάννες, τον Νοέμβριο του 2011, ο κ. Γ. Παπανδρέου μάλλον έχασε την μπάλα όταν τόλμησε να ψελλίσει τα περί δημοψηφίσματος. Όπως λένε πρόσωπα που τον είδαν τότε, τον θυμούνται αμήχανο, κατακόκκινο και «μουδιασμένο».

Μετά το τέλος της συνόδου, τα ξημερώματα, οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος μπήκαν στο αυτοκίνητο που θα τους πήγαινε στο αεροδρόμιο. Τότε, πιο ήρεμος και πιο χαλαρός ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον τότε υπουργό Οικονομικών: «Τελικά, Βαγγέλη δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα..

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

O Παπανδρέου τα βάζει με το MEGA για το δημοψήφισμα

Ο Παπανδρέου ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να ψηφίσει για τα φάρμακα