ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο θέμα συζήτησης στο γραφείο Ρεν η διαγραφή Πολύδωρα!

Πρώτο θέμα συζήτησης στο γραφείο Ρεν η διαγραφή Πολύδωρα!

Η ηρωϊκή έξοδος του πρώην Υπουργού λούζει με κρύο ιδρώτα τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών!

Θα αναρωτηθεί κανεις: πώς μπορεί ένας Ευρωπαίος επίτροπος του βεληνεκούς του Όλι Ρεν να ασχολείται με την διαγραφή ενός κυβερνητικού βουλευτή σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Κι όμως είναι αλήθεια! Παρότι Σάββατο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι κλειστά, συνεργάτες του Ρεν του μετέφεραν την είδηση ότι πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα αριθμεί πλέον έναν λιγότερο βουλευτή.

Αμέσως το επιτελείο του Ρεν στις Βρυξέλλες τέθηκε σε συναγερμό, καθώς εκτίμηση του ίδιου του Ευρωπαίου Επιτρόπου είναι ότι η ολοένα διαρκώς συρρικνούμενη πλειοψηφία της κυβερνώσας παράταξης φέρνει την χώρα ολοένα και πιο κοντά στο ενδεχόμενο της κυβερνητικής παράλυσης και εν τέλει της πλήρους πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Μάλιστα για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Ρεν ανήκε στην κατηγορία όσων διαφώνησαν κάθετα με την διαχείριση που έκανε το καλοκαίρι η κυβέρνηση στην υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Ο ίδιος φέρεται μέχρι σήμερα να πιστεύει ότι η αποχώρηση του τρίτου κόμματος (της ΔΗΜΑΡ) έπληξε τον κυβερνητικό σχηματισμό όχι μόνο από αριθμητική πλευρά αλλά και από την άποψη του άλλοθι για πολλά πράγματα που χρειαζόταν η κυβέρνηση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

polydwras

Τώρα όμως η διαγραφή Πολύδωρα έκανε ξανά τις Βρυξέλλες να ανησυχούν βαθιά για τα όσα θα επακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Και αυτά που έρχονται είναι σκληρά και βαρβάτα μέτρα, από το νέο Μεσοπρόθεσμο μέχρι τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικου κενού για το 2015-2016.

Αλλά το κυριότερο είναι το νέο Μνημόνιο υπό μορφή κουρέματος καταθέσεων που σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς αναμένεται να επιβληθεί μετά τις Ευρωεκλογές.

Ανησυχεί ο κ. Ρεν και οι γραφειοκράτες των Βρυξέλλων για το πώς η κυβέρνηση με 153 βουλευτές θα μπορέσει να αντέξει στα κρίσιμα μετωπα που θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Γι' αυτό και η διαγραφή του έκανε το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα να συζητείται ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο 24ωρο στις Βρυξέλλες...

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο της «μάχης» στη Βουλή μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Ο κύκλος των χαμένων... βουλευτών

ΝΔ: Ο Πολύδωρας επέλεξε να ταυτιστεί με τους οπαδούς της δραχμής

Ψηφίστηκε με 152 «ναι» το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

Δεν αποσύρεται η επίμαχη διάταξη για τα πρόστιμα

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Πολύδωρας μετά το «αντάρτικο»

Έτσι θα «τρυπήσουν» τις καταθέσεις μας

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων ακόμα και κάτω από 100.000 ευρώ