ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βραχνάς» για υποψήφιους δημάρχους οι φωτογραφίες με τον τηλε-υπουργό

«Βραχνάς» για υποψήφιους δημάρχους οι φωτογραφίες με τον τηλε-υπουργό

Σε αναστάτωση βρίσκονται αρκετοί νυν δήμαρχοι, που θα ήθελαν να «εξαφανίσουν» φωτογραφίες τους με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Μία χειραψία με υπουργό, που έχει απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό, συνήθως αποτελεί επικοινωνιακό «όπλο» για δημάρχους που θέλουν να επανεκλεγούν στους δήμους τους. Η φωτογραφία θεωρείται πως αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο των προσπαθειών του δημάρχου να λύσει τα προβλήματα των δημοτών του, στον τομέα ευθύνης του υπουργού.

Σε αναστάτωση, ωστόσο, βρίσκονται αρκετοί νυν δήμαρχοι, οι οποίοι βλέπουν το υποτιθέμενο «ατού» τους να μετατρέπεται σε «όπλο» στα χέρια των αντιπάλων τους. Η φερόμενη ως «ατυχία» τους ήταν πως ο υπουργός με τον οποίο φωτογραφήθηκαν ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με αρκετούς δημάρχους, τους οποίους συνήθως απασχολούσαν θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους δήμους τους. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τα πολυιατρεία δεν θα κλείσουν αλλά θα αναβαθμιστούν κτλ. Βέβαια, τότε, το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, που ψηφίστηκε επί της αρχής την προηγούμενη Πέμπτη στη βουλή, ήταν ακόμα στο στάδιο της υποτιθέμενης διαβούλευσης.

Σήμερα, και με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να βαίνει προς περαιτέρω υποβάθμιση, το μεγαλύτερο πρόβλημα φέρονται να αντιμετωπίζουν οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι. Ήδη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, που γίνονται το επίκεντρο της αντιπαράθεσης ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι εν λόγω φωτογραφίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δημάρχου -δήμου της Αττικής-, που ανταλλάσσει χειραψία με τον Άδωνι Γεωργιάδη, και η λεζάντα από κάτω γράφει: «Μνημονιακά και δυνατά, χαιρέτα μου τον Άδωνι».

Οι απαθανατισμένες χειραψίες του υπουργού Υγείας με τοπικούς άρχοντες είναι αρκετές. Τόσες, όσοι και οι «πονοκέφαλοι» που έχουν βρει τα «γαλάζια» εκλογικά επιτελεία σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Διοικητές νοσοκομείων εναντίον Α. Γεωργιάδη

Ο Άδωνις «βουλιάζει» το κυβερνητικό καράβι;