ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσούκαλης:«Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τα θετικά υπέρ του κόμματος μας»

Τσούκαλης:«Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τα θετικά υπέρ του κόμματος μας»

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ τονίζει ότι εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ – Το κόμμα μας πρώτη επιλογή των αναποφάσιστων λέει ο Χ. Μαχαίρας εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ευνοϊκό εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης για την ΔΗΜ.ΑΡ δηλώνει ο κ. Νίκος Τσούκαλης, ενώ στην ίδια γραμμή κινείται και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας.

Μήνυμα των πολιτών που όλοι οφείλουν να ακούσουν η δημοσκόπηση του newsbomb λέει στη δήλωσή του ο κ. Νίκος Τσούκαλης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ.

tso

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσούκαλη:

«Το ερώτημα της ηλεκτρονικής «δημοσκόπησης» της Ιστοσελίδας, www.newsbomb.gr θα προτιμούσα να είναι θετικό. Γιατί αν και εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) δεν μας βοηθά για την αξιολόγηση των πολιτών ως προς το περιεχόμενο των θετικών προτάσεων ή παρεμβάσεων του κόμματος μας.
Πάντως, έστω και από την αρνητική του πλευρά το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης επιβεβαιώνει τα θετικά υπέρ του κόμματος μας, ποιοτικά ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων. Δηλαδή τη δημοφιλία της ΔΗΜΑΡ και κατ' επέκταση την επιλογή ως δεύτερη στην προτίμηση ενός μεγάλου ποσοστού των πολιτών, τη δημοφιλία του προέδρου κλπ.

Χαρακτηριστικό της έρευνας, εκτός της φυσιολογικής απόρριψης των δύο παραδοσιακών κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι και η καταρχήν αρνητική αξιολόγηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος που υποτίθεται φέρνει το νέο, το ανατρεπτικό, ενός κόμματος που δεν έχει φθαρεί από τη διακυβέρνηση.

Δεν πρόκειται για αποτέλεσμα δημοσκόπησης, αλλά για ένα μήνυμα κάποιων πολιτών που οφείλουν όλοι να ακούσουν. Και όσοι βρίσκονται ψηλά στα ποσοστά και αποδοκιμάζονται και όσοι είναι χαμηλά στα ποσοστά και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να τους «μαυρίσουν» οι ψηφοφόροι. Εμείς τα λαμβάνουμε υπόψιν μας όλα. Και τα καλά και τα κακά».

maxairas 2

Χρήστος Μαχαίρας – Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ

«Το ακροατήριο της ΔΗΜΑΡ είναι κατά πολύ ευρύτερο της εικόνας που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Το αποδεικνύει η ποιοτική ανάλυση της δεξαμενής των αναποφάσιστων, όπου το κόμμα μας παραμένει πρώτη ή δεύτερη επιλογή όσων δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι θα ψηφίσουν, το επιβεβαιώνει και η έρευνα σας. Και είναι λογικό. Η πλειονότητα των πολιτών, πέρα από κομματικές ταυτίσεις, συμφωνεί στις βασικές κατευθύνσεις που θέτει στο δημόσιο διάλογο η Δημοκρατική Αριστερά. Συμμερίζεται την άποψη ότι η χώρα και η κοινωνία δεν έχουν ανάγκη από τα πλαστά διχαστικά διλήμματα, τάσσεται με συντριπτικά ποσοστά υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και συμφωνεί ότι η ύπαρξη ενός ενδιάμεσου πόλου, με διακριτό στίγμα από την δικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας ισορροπίας του πολιτικού συστήματος».

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: «Μαύρο»... δαγκωτό για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Καμμένος: «Οι πολίτες είναι ανοικτοί να ακούσουν το πρόγραμμά μας»

Κανέλλη: «Δυστυχώς το εκλογικό σώμα δεν δείχνει τάσεις αυτοκριτικής»