ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ:''Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"

ΠΑΣΟΚ:''Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"
Ο κατευνασμός δεν αποδίδει-Αποδοκιμασίες φοβούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το Πάσχα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτονώσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά την έντονη αμφισβήτηση του υπουργού Οικονομικών από μεγάλη μερίδα βουλευτών επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα ενόψει ψήφισης των νέων μέτρων.

Για το λόγο αυτό συνεχίζονται και αύριο οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου αμβλυνθούν οι εντυπώσεις περί εντάσεων στο κυβερνών κόμμα ενώ διαρκείς είναι και οι επαφές του πρωθυπουργού με υπουργούς.

«Δεν τρέχει τίποτα όλα είναι καλά», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Σήμερα, εξάλλου, ενώ συνεδρίασαν οι επίμαχοι τομείς της οικονομίας δεν υπήρξαν οι καθιερωμένες διαφωνίες των συμμετεχόντων βουλευτών με τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό συνέβη, επειδή δεν πήραν τον λόγο οι ''συνήθεις ύποπτοι" αλλά και επειδή δεν συζητήθηκαν τα επίμαχα μέτρα.

Μόνο ο κ. Παναγιώτης Κουρουπλής ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να διευκρινίσει πόσα από τα 30 δισ.ευρώ, που εξαγγέλλεται ότι θα εισπράξει από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και την απελευθέρωση των τυχερών παιγνίων θα πάνε στην πραγματική οικονομία.

Το αίτημα του «πράσινου» βουλευτή κατατέθηκε στο πλαίσιο συζήτησης περί ανάπτυξης και κατεύθυνσης εσόδων του κράτους στην αποπληρωμή χρεών

Αύριο θα συνεδριάσουν οι ΚΤΕ Παιδείας και Υγείας.

Φοβούνται "σταύρωση" οι βουλευτές

Πάντως παρά τα επικοινωνιακά τρικ, δεν φαίνεται να κοπάζει η γκρίνια των βουλευτών για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εισπράττει αυτή την περίοδο την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής.

Μάλιστα κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού επιτελείου πριν το Πάσχα.

Όπως τονίζουν σε κάποιες συζητήσεις τους ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και στις εξορμήσεις τους στην περιφέρεια θεωρούν βέβαιο, πως θα αντιμετωπίσουν αποδοκιμασίες πολιτών.