ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η λανθάνουσα γλώσσα του Σαμαρά

Η λανθάνουσα γλώσσα του Σαμαρά
Πυροδότησε τη φημολογία περί νέας διαχωριστικής γραμμής από την περίοδο Καραμανλή...

Μετά τη φράση «εγώ σε εσάς βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό, κύριε Παπανδρέου», που άναψε φωτιές πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, νέες υποψίες εσωστρέφειας δημιούργησε η χθεσινή αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, κατά την εισήγηση του στη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος, ότι πέθανε η εποχή που άλλα λέγαμε, άλλα βρίσκαμε και άλλα κάναμε.

Αν και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, έσπευσε με παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, να διευκρινίσει πως η τοποθέτηση σχετίζονταν με την προεκλογική δέσμευση Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», δεν κατάφερε να φρενάρει τη φημολογία περί νέας διαχωριστικής γραμμής από την περίοδο Καραμανλή.

«Εγώ θα έλεγα ότι αυτή η φράση αποδίδει έναν τόνο και ένα ύφος που όλα τα κόμματα εξουσίας υπηρέτησαν στη μεταπολίτευση. Δεν ξέρω αν αναφερόταν σ’ αυτό συγκεκριμένα. Δεν ξέρω αν αναφέρεται σ’ αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο ή αν στο μυαλό του ο κ. Σαμαράς είχε αποκλειστικά και μόνο αυτό» , τόνισε ο κ. Τζαβάρας, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ως σχίσμα μεταξύ των κατηγοριών ή των ομάδων που υπάρχουν στη ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, τόνισε πως «δεν είναι η ίδια η ηγετική ομάδα του Σαμαρά με αυτή του Καραμανλή», και πρόσθεσε για την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «απέτυχαν συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένοι πολιτικοί. Και από αυτό αδικήθηκε και ο Καραμανλής».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο Σαμαράς έχει κάνει την αυτοκριτική του για την περίοδο κυβέρνησης της ΝΔ και τράβηξε κόκκινη γραμμή.

Πάντως μέχρι το βράδυ αναμένεται να τοποθετηθούν πολλά ακόμη στελέχη του κόμματος, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τον νέο «χρησμό» Σαμαρά…